Connect with us
Publicitate

Fapt divers

La Brașov, ca la Hollywood. Din toamnă vom avea o „Alee a Celebrităţilor” unde personalitați marcante ale Brașovului vor primi câte o stea

Publicat

pe

”Aleea Celebrităţilor din Braşov” va fi realizată în curtea Bisericii Ortodoxe Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului.

Această ”Alee” va fi constituită din „stele” acordate memoriei personalităților din trecut, care au avut o contribuție însemnată în viața orașului si judeţului nostru. Considerăm că prin acest proiect comunitatea braşoveană, dar nu numai, va conştientiza valorile locale şi va cunoaşte mai bine istoria şi evoluţia societăţii braşovene.

În acest sens, colaborarea va consta în acţiuni de amenajare a unei zone din curtea Bisercii Ortodoxe Sf. Nicolae din Scheii Brasovului, cu plăci şi alte înscrisuri comemorative, având ca temă ”personalităţile din trecut ale Braşovului, creştini ortodocşi, care au avut o contribuţie însemnată în viaţa oraşului şi judeţului Braşov”.

Asociaţia „Colegiul de Onoare al Braşovului” a ales deja pentru prima ediție, dintr-o listă de 1.700 de personalități cu impact în viaţa socială braşoveană, o primă serie de 4 stele, plus alte 2 de excepție, din marmurā,ce pot fi dezvelite în toamna acestui an. Numele vor fi selectate impreuna cu partenerii noștri: Parohia Ortodoxă Sf. Nicolae I, prin preot paroh Vasile Filip Prodea.

Publicitate

Astfel, Asociatia va realiza elementele grafice, iar Parohia va pune la dispoziţia Asociaţiei spaţiul destinat amplasării acestor elemente grafice, respectiv zidurile împrejmuitoare ale curţii Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae”, precum şi alte spaţii care vor fi stabilite pe parcursul colaborării.

Zona de instalare a elementelor grafice va fi liberă la vizitare, în mod gratuit, pentru orice persoană care va intra în curtea Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae”, în intervalul orar stabilit pentru vizitare.

Toate cheltuielile de implementare, susţinere şi dezvoltare a proiectului, indiferent de natura şi cuantumul lor, sunt în sarcina exclusivă a Asociaţiei.

Acest proiect, dezvoltat şi propus de Asociaţia „Colegiul de Onoare al Braşovului”, se desfasoară sub Inaltul Patronaj al Mitropoliei Ardealului, reprezentat de Mitropolitul Ardealului, IPS Părinte dr.prof. Laurenţiu Streza.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes