Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Braşovul va avea încă 20 de paturi ATI Covid, doar ca mobilier, pentru că nu există personal medical care să lucreze aici

Publicat

pe

În curând Braşovul va avea încă o secţie de terapie intensivă Covid, asta după ce va fi gata cea care acum se amenajează la Spitalul Tractorul. Noua secţie va avea 20 de paturi, iar autorităţile promit că va fi gata într-o săptămână. Doar că va sta degeaba, asta pentru că nu există personal care să o deservească. Proiectul este realizat cu fonduri asigurate din bugetul CJ Braşov.

Publicitate

Noua secţie de ATI din Spitalul Tractorul va fi gata chiar la sfârşitul săptămânii viitoare. Totuşi, ea nu va putea fi pusă în funcţiune înainte de angajarea în regim de urgenţă a personalului medical specializat în anestezie-terapie intensivă. „Toate echipamentele sunt pregătite pentru montarea paturilor de ATI, recent a fost montat un stocator de oxigen, s-au amenajat instalaţiile necesare şi sper ca în cel mai scurt timp să găsim personal calificat pe care să-l angajăm, în aşa fel încât să asigurăm un serviciu medical de calitate pentru pacienţii care ajung în situaţie critică, la terapie intensivă”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Cele 20 de noi paturi de terapie intensivă aduc o creştere cu peste 40% a capabilităţilor de îngrijire a pacienţilor COVID din judeţul Braşov ajunşi în stare gravă, ele venind în completarea celor 28 de paturi din unitatea modulară care funcţionează în curtea Spitalului Judeţean.

Amenajarea acestei secţii de ATI s-a realizat în timp-record, aproximativ o lună. Managerul Spitalului Judeţean, dr. Călin Cobelschi, a precizat că montarea paturilor va începe chiar de astăzi (vineri, n.r.), astfel încât secţia să fie complet funcţională la sfârşitul săptămânii viitoare. „Ne-am ţinut de cuvânt în privinţa lucrărilor de amenajare, care s-au realizat rapid. Problema principală o reprezintă personalul medical. Prin adăugarea acestor 20 de paturi, noi vom funcţiona cu un total de 68 de paturi (48 de paturi COVID şi 20 de paturi non-COVID, n.r), astfel că avem nevoie de medici, asistente, infirmiere, brancardieri. Rugămintea noastră adresată Direcţiei de Sănătate Publică, Prefecturii şi Ministerului Sănătăţii este să ni se pună la dispoziţie personal de specialitate măcar în primă fază, până când vom reuşi să facem angajări. Am comunicat tuturor instituţiilor abilitate necesarul minim pentru aceste 20 de paturi, astfel încât permanenţa să fie asigurată, respectiv 5 medici anestezişti, 25 de asistente, 15 infirmiere şi 4 brancardieri. Personalul de ATI care lucrează la Spitalul Judeţean este epuizat, fiind angrenat atât pe frontul COVID, cât şi pe cel non-COVID, Unitatea de Primiri Urgenţe este şi ea copleşită, de aceea se impune să dăm cât mai repede în folosinţă această secţie de la Tractorul”, a afirmat managerul SCJU Braşov. El a anunţat că în perioada următoare, la Staţionarul Tractorul vor mai fi amenajate saloane destinate bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, toate paturile urmând să fie dotate cu staţii de oxigen.

Publicitate

La rândul său, directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Cătălin Mişarcă, a remarcat faptul că, în ciuda dificultăţilor, cea mai importantă instituţie medicală din judeţul Braşov a ţinut permanent pasul cu evoluţia pandemiei. „Am făcut paşi înainte în dezvoltarea spitalului şi am găsit deschidere totală la Consiliul Judeţean pentru proiectele noastre. Am reuşit să terminăm într-un timp record spitalul modular de ATI, care funcţionează din septembrie la capacitate maximă, iar acum mărim cu 20 de paturi terapia intensivă. Căutăm personal de specialitate şi avem scoase la concurs 9 posturi de medici, 25 de posturi de asistenţi şi 24 de posturi de infirmieri. Concursurile sunt în derulare şi sperăm să vină în echipa noastră oamenii de care avem atâta nevoie. Facem tot ce se poate pentru locuitorii judeţului Braşov şi sperăm să trecem împreună peste această perioadă dificilă”, a menţionat directorul medical.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes