Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovul va avea aplicație care va oferi date în timp real despre transportul în comun al RATBV

Publicat

pe

Brașovul va avea o aplicație care va oferi în timp real date despre transportul în comun. Acesta este unul dintre proiectele de bugetare participativă alese de brașoveni și pe care Primăria orașului de sub Tâmpa le va implementa din acest an. Pe lângă Aplicația RATBv, înființarea a 30 de cișmele urbane și instalarea stații de spălare a bicicletelor în 3 parcuri din Brașov sunt proiectele care au obținut cel mai mare număr de voturi la categoriile lor.

Aplicația mobilă va furniza orele de sosire în stațiile selectate, utilizând date în timp real și dispozitive care transmit locația autobuzelor. Totodată, vor fi transmise alerte atunci când autobuzele nu ajung la ora programată.

Proiectul – dezvoltat de 8 tineri cu vârste între 16 și 18 ani – va beneficia de o finanțare de 500.000 de lei de la bugetul local. Aplicația va permite obținerea de informații detaliate despre rute și alegerea celei mai bune opțiuni pentru călătoria dorită. Vor putea fi aflate stațiile RATBV din apropiere și liniile de autobuz care trec prin acele locuri, informații despre bilete și cumpărarea acestora.

De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea să raporteze incidente sau să ofere feedback pentru a îmbunătăți continuu experiența celorlalți utilizatori.

În cadrul programului de bugetare participativă, au fost înregistrate 51 de idei de proiecte. Cele 26 de proiecte eligibile au fost evaluate de experți iar în etapa finală, cea a votului, au ajuns 11 proiecte.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes