Connect with us
Publicitate

Turism

Brașovul, una dintre cele mai căutate destinații din România pentru vacanțe de tip city break

Publicat

pe

Site-ul de călătorii Travelmint.ro a realizat un clasament al celor mai căutate destinații pentru city break, din acest sezon. Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov sunt locurile preferate de turiști pentru o vacanță scurtă de 2-3 zile, potrivit specialiștilor în turism.

Publicitate

Odată cu venirea toamnei și trendul în materie de concedii s-a schimbat. Românii se axează mai mult pe escapadele de tip city break, iar multe rezervări sunt făcute în marile orașe, dar și în stațiunile montane. 34% dintre rezervările efectuate în luna septembrie au fost făcute în pensiuni și hoteluri din marile orașe pentru că aceste destinații oferă o varietate de activități pentru toate vârstele.

Conform datelor publicate de Travelminit.ro, există o scădere cu 47% în ceea ce priveşte numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendinţă firească dată fiind încheierea sezonului estival. Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creştere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeaşi lună din 2021 şi 2019 (cu 24% mai multe înnoptări faţă de 2021 şi cu 44% mai multe înnoptări faţă de 2019), semn că există un interes sporit pentru sejururile de toamnă în România.

Românii caută în această perioadă city break-uri în ţară şi escapade la munte. În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile oraşe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în staţiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinaţiile de interes pentru turiştii care îşi doresc sejururi de toamnă.

Publicitate

În ceea ce priveşte preţurile, aşa cum era de aşteptat, în luna septembrie a fost înregistrată o creştere de 17%. De exemplu, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei, subliniază sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes