Connect with us
Publicitate

Util

Braşovul sub Cod Portocaliu de vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină

Publicat

pe

Publicitate

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabilă până joi dimineață, vizat este şi judeţul Braşov.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod portocaliu valabilă de miercuri, ora 14.00 până joi, ora 06.00.

În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o ateționare cod galben, pentru intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00, când vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Publicitate

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes