Connect with us
Publicitate

Util

Braşovul sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Publicat

pe

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, mai multe atenționări cod portocaliu de caniculă care va afecta patru județe. După codul portocaliu de caniculă intră în vigoare un alt cod portocaliu, de această dată de ploi torențiale, cu vijelii și grindină, acesta vizează şi Braşovul.

Marți, valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade, fiind în vigoare coduri galbene de caniculă. În județele Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în aceste județe meteorologii au emis atenționare cod portocaliu de caniculă, transmite Mediafax.

De marți, de la ora 10.00 până miercuri, la ora 10.00 va fi în vigoare o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică. Instabilitatea va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50 – 60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

De la ora 14.00 intră în vigoare un cod portocaliu în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, aici urmând să fie perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp. Codul portocaliu este în vigoare până miercuri dimineață, la ora 5.00.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes