Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul, sub avertizări cod galben și portocaliu de viscol. Ce alte zone din țară sunt vizate de atenționările meteorologilor

Publicat

pe

După câteva zile cu atmosferă de primăvară și temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, meteorologii vin cu vești proaste. Actualizările de vreme rea au fost actualizate. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două atenționări cod galben și două cod portocaliu de vânt puternic și viscol care sunt valabile în toată țara.

O atenționare cod galben a intrat în vigoare la ora 10:00 și este valabilă până mâine dimineață la ora 4:00. În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Prima atenționare cod portocaliu de vânt intens și viscol puternic va intra în vigoare la ora 14:00 și este valabilă tot până duminică dimineață la ora 4:00. În intervalul menționat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Iar veștile proaste nu se încheie aici. O nouă atenționare cod galben va fi în vigoare până mâine, la ora 15:00 în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55…70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70…90 km/h.

Publicitate

Tot până duminică dimineață, la ora 10:00 va fi valabilă o altă avertizare cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic, care va afecta și județul Brașov. În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes