Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul, sub avertizări cod galben și portocaliu de furtuni. Meteorologii anunță ploi abundente, grindină și intensificări ale vântului

Publicat

pe

Publicitate

Ultima zi a săptămânii vine cu vreme instabilă în mai bine de jumătate de țară. Meteorologii au emis două avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări de vânt și averse torențiale.

Avertizarea cod galben este valabilă până luni dimineață, la ora 10.00. În Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

Și avertizarea cod portocaliu intră în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până mâine dimineață. În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Publicitate

În același timp, pentru ziua de astăzi este în vigoare și o informare meteo de caniculă și disconfort termic. În regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar în zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes