Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul, sub avertizare cod portocaliu de furtuni. Au fost emise și alerte de caniculă pentru mare parte din țară

Publicat

pe

Aproape că nu există zi fără ca specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie să emită noi avertizări de vreme severă. Și pentru ziua de astăzi vor fi în vigoare mai multe coduri galbene și portocalii atât de furtuni, cât și de caniculă.

Publicitate

Două atenționări cod galben și portocaliu de caniculă vor fi în vigoare pentru zilele de vineri și sâmbătă. Valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade Celsius.

După căldura extremă urmează fenomenele meteo severe. Astăzi vor intra în vigoare și două atenționări de furtuni. Un cod galben de instabilitate atmosferică va fi valabil de la ora 15.00 până sâmbătă dimineață, la ora 10.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Fenomenele meteo extreme se vor intensifica de la ora 18.00, atunci când va intra în vigoare avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes