Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul, sub avertizare cod portocaliu de averse torențiale. În alte zone din țară este în vigoare și o atenționare cod galben

Publicat

pe

Ploile nu vor ocoli România nici astăzi. O mare parte din țară se află sub incidența unor coduri galben și portocaliu de vreme rea. O atenționare cod galben de instabilitate astmosferică a intrat în vigoare în această dimineață și este valabilă până duminică, la ora 10.00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Până diseară la ora 23.00 este valabilă și o avertizare cod portocaliu de instabilitate astmosferică accentuată și averse torențiale, iar vizat este inclusiv județul Brașov. În estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes