Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul, sub avertizare cod galben de ploi torențiale. Meteorologii au emis și o atenționare cod portocaliu pentru 13 județe

Publicat

pe

Fenomenele meteo extreme continuă, în mare parte din țară. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea care vizează 24 de județe din România, printre care și Brașovul.

Publicitate

Avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată a intrat în vigoare în această dimineață și este valabilă până diseară, la ora 23.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

Publicitate

Avertizarea cod portocaliu de averse torențiale este valabilă până în această seară la ora 21.00 și vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

Meteorologii spun că în aceste zone vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes