Connect with us
Publicitate

Cultural

Braşovul, Sibiul şi Bistrița sunt legate printr-o rută Cultural-Turistică. Obiectivele turistice din proiectul ”Porțile Transilvaniei” vor fi promovate de agențiile de turism din țară și din străinătate

Publicat

pe

Muzeul de Etnografie Brașov, Primăria Comunei Rășinari din județul Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Turism în Bistrița-Năsăud” au contribuit la crearea unei noi Rute Cultural-Turistice, numită ”Porțile Transilvaniei”, recunoscută de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Documentația transmisă de aceste instituții a stat la baza înființării celui mai nou produs turistic, dezvoltat pe plan național, itinerariul promovând, în comun, trei destinații emblematice ale României, dar și împrejurimile acestora. Este vorba de Brașov, Sibiu și Bistrița.

Publicitate

Denumirea „Porțile Transilvaniei” corespunde unor realități istorice, cele trei zone, încă din Evul Mediu, bucurându-se de avantajele economico-sociale oferite de situarea lor chiar în proximitatea trecătorilor către Țările Române și Imperiul Otoman. În aceste spații s-au asimilat și împletit atât influențele culturii și civilizației occidentale, cât și ale lumii Levantului. Cele trei orașe au reprezentat porți de intrare în spațiul Transilvaniei și al Europei Centrale pentru mărfurile aduse de negustori. Patrimoniul cultural din cele trei zone are foarte multe similitudini, fiind format din cetăți medievale  biserici fortificate săsești, sate românești cu tradiție pastorală însemnată, monumente ecleziastice ortodoxe, peisaje montane și rurale spectaculoase, stațiuni de schi, la care se adaugă o mare diversitate a costumelor populare, determinată de caracterul multicultural al acestor meleaguri.

Itinerariul cuprinde, printre altele: Piața Sfatului, Biserica Neagră, Biserica Romano-Catolică ”Sf. Petru și Pavel”, Bastionul Țesătorilor din Brașov, Muzeul ”ASTRA”, Biserica Evangelică, Turnul Sfatului, Muzeul ”Brukenthal” din Sibiu, Biserica ”Cuvioasa Paraschiva”, Mausoleul ”Andrei Șaguna” și Casa ”Emil Cioran” din Rășinari, Centrul Istoric, Biserica Evanghelică și Casa ”Argintarului” din Bistrița. Toate aceste obiective turistice vor putea fi valorificate inclusiv prin intermediul agențiilor de turism din țară și din străinătate, ca parte a unor pachete de servicii de călătorie.

În acest moment, 52 de Rute Cultural-Turistice din România beneficiază de recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes