Connect with us
Publicitate

Economic

Braşovul şi Sibiul singurele judeţe din Regiunea Centru unde exporturile au depăşit importurile, în prima parte a anului

Publicat

pe

Publicitate

Balanţa comercială a înregistrat în perioada ianuarie – iunie anul acesta în Regiunea Centru un deficit în valoare de peste 229 milioane de euro, importurile depăşind exporturile în patru din cele şase judeţe, excepţie făcând Braşov şi Sibiu.

Astfel, în Regiunea Centru, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie s-au realizat exporturi în valoare de peste 5,6 miliarde de euro. Faţă de perioada similară a anului trecut, exportul a fost mai mare în Regiunea Centru cu 24,7%, respectiv cu peste 1,1 miliarde de euro.

În cadrul judeţelor componente ale regiunii, judeţul Braşov a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada ianuarie – iunie, fiind urmat de Sibiu, cu 26,4%, Alba, cu 23,7%, Mureş, cu 12,5%, Harghita, cu 2,5%, şi de Covasna, cu 2,3%.

Importurile realizate în primele şase luni ale acestui an au fost în valoare de peste 5,9 miliarde de euro, mai mult faţă de perioada similară a anului trecut cu 27,1%, respectiv cu peste 1,2 miliarde de euro.

Publicitate

În totalul importurilor realizate în perioada ianuarie – iunie, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată pondere, de 29,3%. La polul opus se află judeţul Covasna, 2,4%.

În Regiunea Centru, balanţa comercială (soldul FOB/CIF) a înregistrat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 un deficit în valoare de 229,3 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu (+239,6 milioane de euro) şi Braşov (+118,8 milioane de euro) şi negative în Mureş (-405,8 milioane de euro), Harghita (-105,9 milioane de euro), Alba (-64,2 milioane de euro) şi Covasna (-11,9 milioane de euro).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes