Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul, printre puținele județe din România care exportă mai mult decât importă

Publicat

pe

Publicitate

Brașovul continuă să fie printre puținele județe din România care exportă mai mult decât importă. Excedentul balanței comerciale a crescut cu aproape 70% față de anul trecut.

În primele patru luni ale acestui an, județul nostru a exportat bunuri și servicii în valoare de peste 1,6 miliarde de euro și a importat de 1,39 miliarde de euro, notează Radio România Brașov FM.

Județul Brașov are o balanță pozitivă de 207 milioane euro, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, când exporturile depășeau cu 123 de milioane de euro importurile.

Maşinile, aparatele şi echipamentele electrice; aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile sunt pe primul loc atât la exporturi, cât și la importuri.

Publicitate

Principalul partener al județului este Germania, unde pleacă 40% dintre produse și de unde provin 36% din importuri.

Raportat la Regiunea Centru, Brașovul are mai mult de o treime din exporturi – 35,2% – și 31% din importuri.

La nivel național, Brașovul este pe locul 4 la exporturi, după București, Timiș și Argeș și pe locul 7 la importuri, după București, Ilfov, Timiș, Argeș, Cluj și Prahova.

Dacă Brașovul are balanță comercială pozitivă, nu la fel stau lucrurile la nivel național.

În primele 4 luni din 2023, România a importat bunuri și servicii de 40 de miliarde de euro și a exportat de doar 31 de miliarde, cu un deficit comercial de 10 miliarde de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes