Connect with us
Publicitate

Turism

Braşovul, printre principalele destinaţii ale turiştilor în minivacanţa de Sf. Maria. Prețul mediu pentru un sejur de două nopți, 900 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparație cu aceeași perioadă din 2022, anul care a marcat ieșirea din pandemie și în care s-au înregistrat creșteri masive ale rezervărilor pentru weekendul de Sf. Maria.

Potrivit Travelminit, este primul an în care nu litoralul este principala destinație aleasă de turiști pentru petrecerea minivacanței. Pentru acest weekend prelungit, românii s-au orientat mai degrabă către city-break-uri, cele mai populare orașe fiind Brașov, Sibiu, Oradea și București.

Platforma anunță că turiștii încă mai pot găsi locuri disponibile la cazările de pe litoral și nu numai, hoteluri, pensiuni și case de vacanță care acceptă plata cu voucherele.

Cât costă o vacanță în România în weekendul de Sfânta Maria?

Publicitate

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, prețul mediu pentru un sejur de două nopți de Sf. Maria este de 892 de lei (pentru două persoane) și 1.044 de lei (pentru o familie de doi adulți + doi copii).

Așa cum era de așteptat, prețurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% (pentru rezervările de familie) și cu aproximativ 32% (pentru rezervările de cuplu) pentru acest weekend. De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 de lei (pentru două persoane) și de 1.541 de lei (pentru o familie), pe când același sejur la munte are un preț mediu de 873 de lei (pentru două persoane) și de 1.162 de lei (pentru o familie).

„Weekendul prelungit de Sf. Maria este ultima minivacanță din acest sezon estival, o ocazia excelentă pentru turiștii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar și o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienților experiențele dorite și pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunță a fi caldă, atât pe litoral, cât și la multe, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unitățile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanță, așa că este momentul să vă planificați o escapadă de ultim moment”, spune Rita Szilveszter, Marketing Manager Travelminit.ro.

Care sunt cele mai populare destinații pentru minivacanța de Sf. Maria?

Nu toți turiștii au în plan un sejur la mare în acest weekend. Conform Travelminit.ro, cele mai multe rezervări (33,81%) pe platformă au fost efectuate în marile orașe ale țării, Brașov, Sibiu, Oradea și București fiind cele mai rezervate. Litoralul românesc este a doua destinație ca popularitate (18,86% dintre rezervări), turiștii alegând aici în special stațiunile Costinești, Mamaia. Eforie Nord și Neptun.

Zona montană acoperă 1,.32% dintre rezervări, cele mai multe fiind înregistrate în Sinaia, Bușteni, Predeal și Bran. Românii vor petrece minivacanța de Sf. Maria și în destinațiile balneoclimaterice din țară (cu 8,65% dintre rezervări), opțiunile lor fiind deja tradiționalele Sovata, Praid, Băile Felix și Băile Herculane.

Pe de altă parte, există variante foarte bune pentru petrecerea sejurului de Sf. Maria și pentru turiștii care vor să evite locurile aglomerate. Printre destinațiile din afara zonelor populare în care românii au făcut rezervări de Sf. Maria se numără Arefu, Curtea de Argeș, Corbeni, Poienile Izei sau satele săsești din zona Transilvaniei (Viscri, Meșendorf).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes