Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Braşovul, printre cele mai sigure oraşe din lume. Se află pe locul 54

Publicat

pe

În timp ce războiul din Orientul Mijlociu riscă să se extindă, panica se instalează în Europa, unde în ultimele zile au avut loc mai multe atacuri asupra comunităților evreiești.

Publicitate

Care sunt cele mai sigure orașe din România! În aceste momente, majoritatea europenilor se întreabă care sunt cele mai sigure orașe de pe continent.

La rândul lor, românii se întreabă care sunt cele mai sigure orașe din țara noastră. Însă, foarte puțini știu că sunt cinci orașe care se află în top 100 la nivel mondial.

Potrivit unui top realizat de Numbeo, cea mai mare bază de date din lume care deține date furnizate de utilizatori, despre orașe și țări din întreaga lume, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România. Acesta este orașul din țara noastră care o obținut cea mai bună clasare, ocupând numărul 25 în acest top.

Acesta este urmat de un alt oraş important al României, Timişoara, care ocupă locul 32.

Publicitate

De asemenea, un alt oraș în care românii se simt în siguranță este Braşovul. Orașul situat la poalele Tâmpei ocupă poziția 54, în timp ce capitala României este pe locul 66, în urcare cu o poziţie faţă de clasamentul anterior.

Capitala Moldovei este la rândul său un oraș foarte sigur. Orașul Iași a reuşit să se claseze pe poziţia cu numărul 88.

„Am fost bucuros să aflu că orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București și Iași sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global”, a transmis ministrul de Interne.

Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite este cel mai sigur oraș din lume pentru al șaselea an consecutiv, conform raportului Numbeo.

Pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor din lume reprezentanții Numbeo au luat în considerare următorii factorii:

Publicitate
  • Care este nivelul infracționalității
  • Cât de sigur este să te plimbi prin oraș ziua și noaptea
  • Care sunt șansele să fii jefuit sau să îți fie furată mașina
  • Care sunt șansele să fii agresat fizic de persoane străine
  • Care sunt șansele să fii insultat sau deranjat de cineva pe stradă
  • Care sunt șansele să fii atacat din cauza culorii pielii, a originii etnice, a genului sau a religiei
  • Câtă lume consumă sau vinde droguri.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes