Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovul primește peste 11 milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra 23 de autobuze electrice

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov continuă programul de investiții în transportul public prin atragerea de finanțări nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astăzi, primarul Allen Coliban a semnat contractul de finanțare pentru achiziția primelor 23 de autobuze electrice, cu lungimea de 10 metri, din totalul de 48 de autobuze pentru care municipalitatea a solicitat finanțarea prin PNRR.

Pe lângă cele 23 de autobuze electrice, prin acest proiect vor fi finanțate și 8 stații de încărcare rapidă și 23 de stații de încărcare lentă. Valoarea totală a finanțării pentru Brașov este de peste 11 milioane de euro. În cadrul aceluiași proiect au fost incluse și 7 autobuze electrice pentru municipiul Săcele.

„Astăzi am semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru achiziția a 23 de autobuze electrice, care vor completa flota RATBV. Este primul proiect pentru care am solicitat finanțare în luna mai. La acestea se vor adăuga, sperăm, și cele 25 pentru care am solicitat finanțare în octombrie, astfel că perspectivele de trecere spre un transport 100% electric sunt tot mai aproape de realitate. Transportul în comun electric reprezintă soluția optimă de mobilitate urbană, atât prin condițiile oferite, cât și pentru că asigură un mediu mai curat. Brașovul arată din ce în ce mai bine din acest punct de vedere, iar brașovenii și turiștii pot testa acest tip de transport. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună și un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai prietenos cu cetățenii săi”, a precizat primarul Allen Coliban.

În perioada următoare, municipiul Brașov va demara procedura de achiziție pentru a selecta furnizorul vehiculelor. Odată achiziționate, autobuzele vor fi puse la dispoziția RATBV pentru a fi utilizate în cadrul serviciului de transport public local. Valoarea cererii de finanțare aferentă municipiului Brașov este de 11.178.000 Euro, fără TVA.

Publicitate

În acest moment, în municipiul Brașov sunt în circulație 52 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri și 8 de 10 metri, ambele fiind marca SOR, Cehia, 51 de troleibuze cu lungimea de 18 metri, marca Solaris, Polonia, și 10 autobuze hibrid cu lungimea de 12 metri, marca Mercedes. La acestea se adaugă cele 12 autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, produse de compania Karsan, Turcia, care vor intra în perioada următoare în circulație pe linia 5, și autobuzele Menarini, cu motorizare Euro 6.

Prin achiziția autobuzelor electrice finanțate prin PNRR se va putea înlocui cea mai mare parte a autobuzelor Menarini, fiind păstrate doar cele care vor reprezenta soluția de rezervă pentru mijloacele de transport electrice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes