Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul primeşte bani de la Guvern pentru serviciul de termoficare în regim centralizat

Publicitate

Publicat

pe

Ministerul Dezvoltării anunță că a alocat aproximativ 56 de milioane de lei pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică în 12 orașe din România. Între aceste oraşe se află şi Braşovul.

Publicitate

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a XI-a tranșe, în valoare de 14.435.675,96 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma este pentru consumul de gaze naturale din luna martie și a fost repartizată orașelor Brașov, Constanța, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași și Bârlad.

Suplimentar, pentru sprijinirea autorităților administrației publice locale în asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a fost alocată suma de 42.491.065,48 lei. Fondurile sunt raportate la consumul din luna februarie și sunt destinate municipiilor Arad, Bacău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Publicitate

Astfel, până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinație, prin legea bugetului de stat, au fost utilizate 330.485.150,87 lei, atât sub formă de subvenție la achiziția de gaze naturale și păcură, cât și pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației, a precizat ministrul Cseke Attila.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes