Connect with us
Publicitate

Social

Brașovul, pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun trai

Publicat

pe

Brașovul se află pe primul loc în topul orașelor unde este cel mai bine să trăiești, din punct de vedere al costului traiului de zi cu zi.
Conform unui studiu realizat de Storia.ro și agenția D&D Research, reședința județului Brașov este centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieții din România. Această cercetare a analizat percepția pe care o au românii asupra costului vieții perceput, din orașul și cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le încasează, scrie playtech.ro.

Publicitate

Acest top al orașelor conținuă cu Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Targu Mureș, Craiova, București și Iași.

La polul opus sunt orașele cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții, iar din acest top fac parte orașe precum: Reșita, Alexandria, Vaslui, Focțani, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăila.

De asemenea, la nivel de regiuni istorice, Transilvania este zona cu cel mai avantajos cost al vieții, după care București și Ilfov, Oltenia și Banat. De cealaltă parte, regiuni din România, precum Moldova, Dobrogea și Muntenia au obținut cel mai mic scor.

Publicitate

Un clasament bazat pe o scală de 1 la 5
Pentru a realiza acest clasament, participanții acestui studiu de cercetare au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc, din punct de vedere al costului vieții, pe o scală de 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. În clasamentul final au fost incluse doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri.

„Costul general al vieții reprezintă percepția pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viața în orașul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coșul de alimente, utilitățile, plata pentru bunurile și serviciile necesare traiului obișnuit. Pe de altă parte, percepția despre costul general al vieții este influențată și de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraș. Spre exemplu, un cost al vieții care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în condițiile în care aceștia simt ca au parte de alte beneficii arondate calității vieții. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi și în acelasi timp mai sigură, modernă sau mai ”, a explicat Vlad Tureanu, Partener si Quantitative Research Director în cadrul D&D Research.

Sursa: playtech.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes