Connect with us
Publicitate

Social

Braşovul pe locul trei la nivel naţional, la examenul de titularizare în învăţământ

Publicat

pe

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă ale candidaților din județul Brașov din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, procentul notelor între 7,00 și 10 a crescut la 66,1, cu 1,94 mai mare față de cel inițial (64,16%).

Publicitate

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse de candidații din județul Brașov a fost de 116. În cazul a 109 contestații notele au fost modificate astfel: pentru 74 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 35 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 11 candidați au obținut nota 10, iar 498 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7.

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 a crescut cu 4 după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 77 de candidați au obținut note peste 7.

Publicitate

De menționat este faptul că județul nostru, cu procentul de promovare de 66,1, se menține pe locul al treilea la nivel național după Cluj și Dolj.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să fi obținut la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în data de 13 august.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes