Connect with us
Publicitate

Economic

Braşovul pe locul trei în topul judeţelor cu ce­le mai mari solduri ale creditelor cor­po­­rate

Publicat

pe

Publicitate

Braşovul se află pe locul trei în topul celor 10 al judeţelor cu ce­le mai mari solduri ale creditelor cor­po­­rate, cu un sold al cre­di­te­lor corporate, în lei şi va­lu­tă, de 6,6 mld. lei la fi­na­lul lunii noiem­brie 2021, în creştere cu 6,7% faţă de sol­dul de la finalul lunii no­iem­brie a anului 2020.

clasamentul este condus de Bucureşti-Ilfov, epicen­trul mediului de afaceri din România, care a ajuns la finalul lunii noiembrie 2021 la un sold al creditelor corporate în lei şi valută de 65,9 mld. lei, consemnând un avans semnificativ de 25,4% faţă de soldul de la finalul lunii noiembrie 2020, potrivit BNR.

Poziţia a doua în top 10 ju­deţe cu cele mai mari solduri ale creditelor cor­­po­rate, în lei şi va­lută, de la finalul lunii noiembrie 2021 este ocupată de Cluj, care a ajuns la un sold de 7 mld. lei, în creştere cu 17,9% fa­ţă de sol­dul de la finalul lui no­­iem­­brie 2021. Faţă de liderul aces­tui cla­sament, res­­pec­tiv Bucureşti-Ilfov, la celelalte judeţe ni­velul soldurilor sca­de semnificativ.

La polul opus, Caraş-Severin conduce clasamentul realizat în funcţie de cele mai mici solduri ale creditelor corporate, în lei şi valută, de la finalul lunii noiembrie 2021. Judeţul Caraş-Severin a ajuns la un sold de 257 mil. lei, cu 10,8% mai mult faţă de luna noiembrie a anului 2020, ponderea în soldul total al creditelor corporate, în lei şi valută, de la finalul lunii noiembrie 2021 fiind de doar 0,17%. Faţă de Bucureşti-Ilfov, soldul creditării corporate din judeţul Caraş-Severin este de 250 de ori mai mic.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes