Connect with us
Publicitate

Social

Braşovul, pe locul doi în ceea ce priveşte traficul de persoane. Aproape 90% sunt femei exploatate sexual, jumătate dintre ele minore

Publicat

pe

Braşovul se află pe locul doi în ceea ce priveşte traficul de persoane. Anul trecut în judeţul nostru au foar înregistrate nu mai puţin de 34 de cazuri. Braşovul a fost depăşit doar de judeţul Dolj, acolo unde au fost 36 de cazuri. în toatî ţara au fost înregistrate 505 victime ale traficului de persoane.

Publicitate

Interesul infracțional din ultimii ani este orientat mai degrabă către exploatarea femeilor, în sfera prostituției și pornografiei, datele statistice naționale oferind o pondere de 88% din victimele identificate ca fiind de gen feminin. De asemenea, numărul minorilor exploatați prin diferite forme a fost mai mare în anul 2021, ajungând la 56% din totalul victimelor identificate. 4 din 5 victime înregistrate anul trecut au fost exploatate sexual.

„Am ținut ca membrii Colegiului Prefectural să fie la curent cu activitatea Centrului Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane în principal din cauza faptului că județul nostru ocupă locul al doilea în țară ca număr al cazurilor de trafic de persoane înregistrate anul trecut. A combate acest trafic, a informa populația asupra pericolului pe care îl reprezintă și a măsurilor de prevenire nu reprezintă o activitate ușoară și este nevoie de o colaborare eficientă între toate instituțiile cu atribuții în domeniu, precum și de implicarea sferei nonguvernamentale. Avem un studiu de caz din județul nostru, al unei tinere de 21 de ani, sechestrate și obligate să se prostitueze, caz care a fost rezolvat în timp scurt, printr-o acțiune coordonată, dar există și reversul: cazuri care nu pot fi rezolvate în ani. De aceea, dorința mea este să sprijinim cu toții acest Centru Regional, pentru că și activitatea sa este una importantă pentru comunitatea județului Brașov”, a declarat prefectul braşovului Mihai Cătălin Văsii.

La nivel regional, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane este reprezentată de 15 Centre Regionale care au în competență teritorială două sau mai multe județe. Rolul principal al centrelor regionale ale Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane este de coordonare a activităţii regionale anti-trafic din zonele de competenţă. Centrele regionale colaboreaza atât cu instituții publice, cât și cu ONG-urile din domeniu în asistarea victimelor și în vederea punerii în aplicare a Strategiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Publicitate

Centrul Regional Brașov activează în județele Brașov și Covasna.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes