Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul pe locul 4 la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul persoanelor vaccinate

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile au prezentat clasamentul actualizat al județelor în funcție de procentul populației vaccinate. Capitala este pe primul loc, dar nu cu peste 50%, cum anunțase prefectul, ci cu 45%. Urmează Cluj și Sibiu.

Cele mai mici rate de vaccinare se înregistrează în Suceava 15,7%, Giurgiu 16,6% și Botoșani 16,6%. Valeriu Gheorghiță a precizat că deși, în București, rata de vaccinare este de 44,9%, rata de imunitate probabil că depășește 50%.

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

  • Am reevaluat rata de acoperire vaccinală din populația rezidentă. Datele sunt ușor diferite față de săptămâna precedentă tocmai pentru că vorbim de populația rezidentă și nu de cea după domiciliu cum era până acum. De săptămâna viitoare vom include și populația de peste 12 ani.
  • În București, avem o rată de acoperire vaccinală din populația eligibilă de peste 16 ani, populație rezidentă, de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună, mult peste media națională și probabil că rata de imunitate de grup cumulată între rata de vaccinare și trecerea prin boală este mult peste 50% ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă.
  • În Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, Sibiu – 35,15% Brașov 33,13%, Timiș 31,66%, Constanța 31,75%, Alba 30,77%.
  • Pe ultimele locuri, județele cu cea mai mică rată vaccinală Covasna 18,1% Bacău 17,3% Giurgiu 16,6% Botoșani 16,6% și Suceava 15,7%.

La începutul săptămânii prefectul Capitalei anunța că peste 50% (1,2 milioane) dintre bucureșteni s-au vaccinat cu cel puțin o doză. Ulterior a venit cu o rectificare și a precizat că numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de fapt de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes