Connect with us
Publicitate

Turism

Brașovul, pe calea turismului sustenabil

Publicat

pe

Asociația de Ecoturism din România anunță lansarea proiectului Creșterea capacității de management durabil a destinației turistice Brașov la nivelul județului și al municipiului, cu o durată de 14 luni, de la 31 august 2022 până la 30 octombrie 2023.

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității de management pentru dezvoltarea durabilă a destinațiilor turistice la nivelul municipiului și județului Brașov, în cadrul unui parteneriat între administrațiile publice locale, sectorul privat și ONG-uri.

„Prin intermediul acestui proiect dorim să includem durabilitatea ca o direcție de dezvoltare a turismului brașovean, aliniindu-l astfel la tendințele internaționale în domeniu. Totodată, în perspectiva apariției organizațiilor de management de destinație, vom realiza cursuri pe tema managementului de destinație pentru diverși factori interesați din administrația publică și asociațiile de profil. De asemenea vom dezvolta un instrument de monitorizare a vizitatorilor, pe care sperăm că autoritățile locale îl vor implementa astfel încât să existe date statistice cu privire la profilul vizitatorilor, ce fac aceștia în destinație și gradul de satisfacție, toate aceste date urmând să ajute managementul destinației în fundamentarea unor decizii de dezvoltare și promovare.”, a declarat Bogdan Papuc, managerul proiectului.

Rezultatele urmărite în cadrul proiectului sunt următoarele:

Publicitate

Rezultat proiect 1 – Formularea direcțiilor de dezvoltare locală prin turism durabil pentru municipiul Brașov, în cadrul unui proces participativ cu reprezentanți ai administrației publice și ai asociațiilor cu profil turistic (ONG-uri) și cu asistență tehnică națională și internațională.

Rezultat proiect 2 – Capacitate crescută a asociațiilor de profil și a autorităților publice la nivel local și județean de a opera cu conceptul de organizație de management a destinației și a pune în practică tehnicile specifice turismului durabil și ecoturismului.

Rezultat proiect 3 – Realizarea unui instrument de monitorizare turistică disponibil asociațiilor de profil (ONG-urilor) și administrației publice.

Rezultat proiect 4 – Inițierea demersului de asumare a rezultatelor proiectului de către autoritățile locale și județene.

Valoarea totală a proiectului este de 423.472,80  lei, din care AM POCA se angajează să acorde o finanțare nerambursabilă de maxim 415.003,34 lei și 8.469,46 lei reprezintă cofinanțare. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod SIPOCA 151424.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes