Connect with us
Publicitate

Social

Braşovul mai are doar trei paturi libere la ATI COVID

Publicat

pe

În data de 28 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 11 paturi libere la acest moment. În Braşov, în acest moment, mai este libere doar trei paturi de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Publicitate
  • Argeș – 4
  • Brașov -3
  • București – 11
  • Caras Severin – 2
  • Constanta – 1
  • Dolj -4
  • Harghita – 1
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes