Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul la mare căutare. În iunie, vânzările imobiliare au crescut cu 160% față de iunie 2019

Publicat

pe

Se pare că brașovenii şi-au redescoperit apetitul pentru cumpărări de locuinţe sau terenuri. Datele ANCPI arată o creştere importantă a tranzacţiilor de acest tip în luna iunie 2020 faţă de luna precedentă. Cifrele sunt pe plus şi faţă de iunie 2019.

În luna iunie, la nivelul județului au fost vândute 3.302 imobile, cu 1.543 mai multe faţă de luna mai a acestui an. Față de luna iunie a anului trecut, volumul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu 1.305 imobile, Informează miercuri Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Imobiliare din Brașov au fost la mare căutare, brașovul având o pondere de aproape 20% din creșterea la nivel național. Potrivit unui comunicat ANCPI, „numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în luna iunie a acestui an este cu 6.611 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut”.

Brașovul, ocupă locul 3 la nivel de țară ca volum de vânzări în luna iunie. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în iunie 2020, în Bucureşti – 8.254, Ilfov – 7.726 şi Braşov – 3.302.

Publicitate
Evoluția vânzărilor imobiliare în primele 6 luni comparate cu anul trecut

Terenurile intravilane, principalul motor al creșterii

Dacă numărul de apartamente și de case vândute în iunie anul acesta este aproape neschimbat față de iunie 2019, numărul terenurilor intravilane tranzacționate a crescut cu 344%.

Situația vânzărilor arată astfel:

„Pandemia i-a împins pe oameni să-și reconsidere opțiunile, terenurile sunt la mare căutare în perioada aceasta în perspectiva construirii unei locuințe. Clienții consideră că o casă oferă mai mult confort iar teleworking-ul a ridicat nevoia de a avea un birou acasă”, declară proprietarul unei agenții imobiliare.

Prețurile apartamentelor, mai scumpe decăt anul trecut

Deși pandemia a lovit din plin economia românească, prețurile în medie sunt cu 6,4% mai mari decăt anul trecut în aceeași lună. Conform indicelui imobiliare.ro, prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu 72 euro, dacă anul trecut în iunie media pe metru pătrat era de 1.133 de euro, în iunie anul acesta prețul mediu era de 1.205 euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes