Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul, la limita pragului de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori care ar ÎNCHIDE restaurantele. Ce spun cei din Breasla Cârciumarilor

Publicat

pe

Astăzi o să aflăm dacă se închid iar restaurantele. Din fericire, decizia care se va lua nu va fi valabilă peste tot în ţară, ci doar în localităţile cu număr mare de îmbolnăviri, transmite Mediafax.ro.

Publicitate

Bucureşti atinge 1,9 cazuri la mia de locuitori. Pragul de 1.5 este depăşit şi de Vaslui, Vâlcea, Ilfov şi Teleorman. În această situaţie, Centrele pentru Situaţii de Urgenţă vor analiza aceste cazuri, şi până diseară vom afla dacă vor fi închise restaurantele din oraşele mari sau doar diverse localuri din comunele unde sunt focare Covid. 

Deși decizia de ieri de închidere a restaurantelor din Iași a venit înaintea unor localități care, cel puțin statistic, stau mai rău decât Iașiul, în Brașov încă nu se impune închiderea, însă, dacă lucrurile evoluează în același ritm, Brașovul va atinge și el limita de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, cel mai probabil în următoarea săptămână.

Braşovul e pe locul 3 ca număr de îmbolnăviri. În ultimele 7 zile, au fost înregistrare 63 cazuri noi/ zi. 

Publicitate

Cei de la HoReCa zic că nu au fost nevoiţi să facă anchete epidemiologice şi că abia au început să se bucure de ceva profit. Weekend-ul trecut au avut cel mai mare profit de până acum, aşa că ar fi un şoc emoţional şi financiar să fie din nou închişi. 

Conform celor de la Breasla Cârciumarilor, unii vor intra clar în faliment dacă vor fi iar închişi. 

Ca back-up, unii patroni se vor orienta spre a livra la domiciliu, iar alţii vor investi în sisteme de încălzire pe care le vor pune pe terase, pentru a prelungi puţin sezonul- în Braşov însă e puţin complicat, pentru că seara e foarte frig.

Sursa Mediafax.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes