Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul, la cel mai mare târg dedicat dezvoltărilor imobiliare și de investiții din Europa. Zeci de companii în discuţii cu municipalitatea

Publicat

pe

Ieri s-a încheiat, la München, cea de a 24-a ediție a EXPO REAL, unde Brașovul a avut propriul stand, situat lângă cel al României. Participarea la cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa face parte din campania municipalității de a atrage noi investiții în oraș, pentru o dezvoltare economică stabilă și sustenabilă.

Publicitate

Reprezentanții municipiului au avut zeci de întâlniri cu potențiali investitori pentru proiecte de tip greenfield pentru platforma CET, pentru dezvoltări imobiliare de birouri și locuințe, dar și cu reprezentanți ai unor companii specializate în lucrări de infrastructură, regenerare urbană, energie, mobilitate verde. De asemenea, a fost lansată platforma investbrasov.org, dedicată celor care sunt în căutarea unei destinații pentru dezvoltarea sau relocarea de investiții.

Municipalitatea a participat la eveniment alături de 6 parteneri privați – Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brașov, Elmas și Aro Palace – și de Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă. Brașovul a fost singurul oraș din România care s-a promovat în cadrul unui stand propriu.

„Suntem la Expo Real, cel mai mare târg de investiții din Europa, aici, în München, unde reprezentăm cu mândrie Brașovul. Avem stand propriu și trebuie să înțelegem cu toții că într-o lume care își regândește politicile investiționale și felul în care se dezvoltă afacerile, Brașovul este pe această hartă. Suntem alături de orașe din România. Clujul este aici, Oradea este aici, Galați-ul este aici, Reșița este prezentă (în cadrul standului României n.n.). Sunt orașe care au ambiții și trebuie să fim conștienți că pentru a atrage investiții nu este de ajuns să exiști. Trebuie să comunici constant și să comunici strategic. Iar Brașovul o face, împreună cu investitori din Brașov. Trebuie să fim mândri că suntem o comunitate unită. Este mesajul pe care îl transmitem și Europei și investitorilor europeni prezenți aici. Suntem o comunitatea unită, o comunitate orientată spre sustenabilitate și o comunitate care dorește să atragă investiții. Brașovul este deschis pentru investiții”, a declarat, în cadrul târgului, Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Publicitate

În contextul actual, mulți dintre investitorii europeni caută să își relocheze afacerile din anumite țări în zone mai sigure. Tocmai de aceea este o perioadă în care municipalitatea li se adresează potențialilor investitori și le prezintă ce are Brașovul de oferit: de la platforma industrială CET, la spații de birouri clasa A, spații logistice, oportunități și proiecte de regenerare urbană și reconversie și așa mai departe.

Delegația Brașovului a avut întâlniri și cu potențiali parteneri în domeniul infrastructurii urbane pentru piste de biciclete, pasaje rutiere, corpuri de școală din containere, extinderea domeniilor schiabile, parcări interparking, regenerare urbană, mobilitate verde, energie verde, dar și cu finanțatori.

Tot cu această ocazie, Municipalitatea și AMB au lansat și platforma investbrasov.org, pentru a deschide dialogul cu noi potențiali parteneri alături de care să se sprijine dezvoltarea sustenabilă a Municipiului Brașov. Platforma a fost dezvoltată împreună cu Agenția Metropolitană, site-ul fiind un rezultat al muncii unor absolvenți din Generația Tech.

EXPO REAL este cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa și găzduiește întreaga industrie imobiliară din lume. Târgul are loc în Munchen, pe parcursul a trei zile, în luna octombrie, încă din 1998. Este cea mai importantă platformă de schimb de informații și networking a industriei imobiliare. Practic, în timpul târgului, toată gama de servicii din industria imobiliară este prezentă la târg, din toate categoriile de active, țări și regiuni, oferind soluții digitale inovative pentru afaceri, dar și un program de conferințe pe parcursul celor 3 zile.

La ediția din acest an, România a fost în top 10 după numărul de expozanți. La Centrul expozițional Messe Munchen, în perioada 4 -6 octombrie au fost în total 1.887 de participanți din 33 de țări cu standuri de prezentare. După Germania, primele zece țări expozante au fost: Austria, Țările de Jos, Elveția, Polonia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Franța, Portugalia, SUA și Cehia cu cote egale, și România. Aproape 40.000 de vizitatori din 73 de țări au venit la evenimentul din München, în principal din Germania, Marea Britanie, Țările de Jos, Austria, Polonia, Elveția, Franța, Republica Cehă, Luxemburg, SUA și Spania.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes