Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul intră într-o nouă etapă de dezvoltare, cu proiecte imobiliare în lucru de peste 45.000 mp și peste 2.500 de apartamente

Publicitate

Publicat

pe

Investiții totale de peste 2 miliarde de EURO sunt în derulare în acest moment sau vor fi demarate în perioada imediat următoare, la nivelul celor mai mari 5 orașe din țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța). Astfel, între finalul anului 2021 și 2024, în cele 5 orașe și în regiunile adiacente vor fi finalizate proiecte de proprietăți comerciale ce cumulează în total peste 370.000 mp (clădiri de birouri, spații logistice, parcuri de retail), 7 mari hoteluri afiliate unor branduri internaționale și peste 20.000 de apartamente noi, conform raportului BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (BREC) – REGIONAL CITIES lansat astăzi. Analiza este realizată pe baza informațiilor BREC de la companiile din piață și a datelor CBRE, Cushman & Wakefield Echinox, Simon & Partners Cluj-Napoca, IMRA Real Estate Constanța și EST Hospitality.

Publicitate

Brașovul începe o nouă etapă de dezvoltare, având în vedere finalizarea noului aeroport internațional, prevăzută pentru 2022, localizarea strategică în centrul țării și potențialul turistic. 

Conform analizei BREC, Brașovul are aproximativ 2.500 de apartamente în construcție, peste 45.000 mp de spații de birouri și logistice în dezvoltare și alte 3 hoteluri (Radisson, Ibis, Hilton) în diverse stadii de pregătire. 

Unul dintre marii investitori din zonă este AFI Europe, care a finalizat anul trecut o investiție de 148 de milioane de EUR în proiectul mixt AFI Brasov și care va începe construcția celei de-a doua clădiri de birouri din cadrul proiectului, de 10.000 mp, în perioada următoare. 

Publicitate

Județul Brașov, cu o populație de 549.217 de locuitori dintre care 253.200 în reședința de județ cu același nume, are un PIB anual de 7,3 miliarde de EUR, conform datelor INS pentru anul 2020. Prin poziționarea în centrul țării, Brașovul este o țintă pentru dezvoltările logistice. Totodată, noul aeroport este așteptat să aducă o creștere a turiștilor străini și noi investiții în spații de cazare moderne. În primele trei luni ale anului din cele 1,4 milioane de înoptări din România, Brașovul ocupă locul întâi cu 482.600, însă turișii străini reprezintă doar 4,6%, conform INS.

BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (BREC) este cea mai mare organizatie a pieței de real – estate din Romania. Companiile membre BUCHAREST REAL ESTATE CLUB sunt investitori majori, locali și internaționali, activi pe segmentele proiectelor de regenerare urbană, clădirilor de birouri, parcurilor logistice și industriale, parcurilor de retail, investitiilor rezidențiale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes