Connect with us
Publicitate

Economic

Braşovul, în topul oraşelor unde se fac cele mai multe comenzi de flori, de 8 Martie

Publicat

pe

Potrivit datelor Floria.ro, florărie pe piața de retail online din România, până în momentul de față s-au înregistrat câteva sute de precomenzi pentru 1-8 martie, în special din partea clienților corporate. Pe segmentul clienților individuali, vârful precomenzilor se atinge în perioada 28 februarie- 7 martie, inclusiv. Astfel, compania estimează că mai mult de 90% din livrările pentru Ziua Internațională a Femeii sunt precomenzi.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătoarea care conduce detașat în topul vânzărilor la nivel de an, pe 8 Martie numărul comenzilor livrate de Floria.ro fiind de câteva zeci de ori mai mare comparativ cu o zi normală. Interesul crescut pentru buchete de flori și aranjamente florale se remarcă și în traficul pe site care înregistrează o creștere de 6 mai mare decât media anuală. Pe plan național cele mai multe comenzi se livrează în București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

„Pentru livrările din 1 și 8 Martie, încurajăm și insistăm pe sistemul de precomenzi. De fapt, pe segmentul corporate, lucrăm numai pe acest sistem, acolo sunt volume mari, ar fi imposibil să putem pregăti și livra pe loc. Dar constatăm că tot mai mulți clienți individuali plasează comenzi din timp, aici nu vorbim de luni de zile înainte, ci de câteva zile, inclusiv seara zilei de 7 martie. Așa se asigură că buchetele de flori vor fi livrate în aceeași zi către toate femeile dragi și vor conține exact florile dorite. Pe 8 martie, în majoritatea orașelor, comenzile sunt închise, ne ocupăm exclusiv de onorarea comenzilor plasate anterior”, precizează Marina Popescu, director general Floria.ro.

În topul celor mai comandate flori atât de clienții persoane fizice, cât și de către companii cu ocazia zilelor de 1-8 martie, se număra lalelele, freziile, zambilele, minirosa și trandafirii, clienții optând pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple 7-9 lalele sau în combinație  cu frezii.

„Cele mai căutate flori pentru 1-8 martie, rămân narcisele, lalelele, freziile și zambilele și în general florile de sezon. Trandafirii, minirosa, ranunculus, anemonele completează buchetele și aranjamentele din această perioadă. De asemenea, pentru 1-8 martie extindem și colecția de buchete în cutie, cu care ajungem în toată țara, cu flori noi și inedite. Din partea companiilor cele mai multe solicitări le avem pentru lalele – desigur, aici vorbim de un specific aparte, pentru colecția corporate analizăm comportamentul de consum din anii trecuți, avem personal dedicat, ținem cont de particularități, trepte de buget, loc de livrare etc.”, completează Marina Popescu.

Publicitate

Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes