Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul, în topul celor mai scumpe orașe din România. Care sunt localitățile aflate la polul opus

Publicat

pe

Institutul Național de Statistică a publicat un nou studiu care arată unde sunt cele mai mici, dar și cele mai mari prețuri din România. Concluzia specialiștilor a fost că București, Cluj-Napoca și Brașov sunt cele mai scumpe orașe din țară, anunță capital.ro. La celălalt capăt al clasamentului, cele mai ieftine orașe sunt Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița.

Publicitate

Cercetarea a luat în calcul prețurile alimentelor de bază, ale chiriilor, dar și nivelul salariilor din luna august. A fost analizată activitatea economică din regiune, care se poate vedea în puterea de cumpărare și disponibilitatea zonală a mărfurilor. Specialiști INSSE au făcut și clasamente ale celor mai mici prețuri din țară la unele alimente de bază și chirii, iar Brașovul nu se apropie de localitățile ieftine din România.

Potrivit capital.ro, cele mai mici prețuri la roșii se găsesc în Slobozia, Brăila și Buzău. Cartofii cei mai ieftini pot fi cumpărați din Târgoviște, Ploiești, Brăila, Slatina și Tulcea, ouă ieftine se găsesc în Buzău, Târgu Mureș și Slobozia, iar laptele cu cele mai mici costuri se vinde în Piatra Neamț, Târgu Jiu și Reșița. În schimb, românii care caută chirii ieftine trebuie să știe că cele mai mici tarife sunt în Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes