Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Braşovul, în top cinci cele mai ploioase oraşe din Europa. Într-o lună plouă mai mult de 8 zile

Publicat

pe

Folosindu-se de datele oferite de World Weather Online, o platformă de previziuni meteorologice la nivel global, un site de turism a realizat un top al orașelor în care plouă cel mai mult într-un an. Pe locul patru în Europa se află Braşovul.

Localitățile au fost clasificate în funcție de numărul mediu de zile ploioase dintr-o lună și de statisticile privind media zilnică a precipitațiilor, scrie Travel Daily Media. Brașovul s-a clasa pe locul patru în acest clasament realizat la nivel european, transmite libertatea.ro.

1. Bergen, Norvegia este orașul din Europa în care plouă cel mai mult: 12,7 zile din lună. Adică o treime dintr-o lună. Și are și cea mai mare medie de precipitații zilnice (8,8 mm). Orașul se află pe coasa de sud-vest a țării, între munți și fiorduri.

2. Sunderland, Marea Britanie, este un oraș port din nord-estul Angliei, la Marea Nordului. Sunderland are un nivel relativ ridicat de precipitații pe tot parcursul anului, dar mai ales în lunile de iarnă, în decembrie și ianuarie, când media este de 15 zile de ploaie pe lună. Potrivit World Weather Online, cele mai puține zile de ploaie au loc în aprilie, doar șapte pe lună.

Publicitate

3. Glasgow, Marea Britanie, este tot un oraș nordic, apropiat de Oceanul Atlantic, prin urmare umiditatea aerului și precipitațiile sunt la ele acasă. Cele mai multe ploi cad aici în ianuarie și decembrie, aproape jumătate din lună, iar cele mai puține în aprilie, doar opt zile.

4. Brașov s-a clasat pe acest loc fruntaș cu o medie de 8,4 zile de ploaie și 4 mm de precipitații zilnice în fiecare lună a anului. O influență o au Munții Carpați care îl înconjoară.

5. Augsburg, Germania, este al cincilea cel mai ploios oraș. Situat în sudul țării, în regiunea Bavaria, aici plouă, în medie, opt zile pe lună, cu o medie zilnică de 4,2 mm de precipitații. În noiembrie, precipitații sunt de obicei la minimum, prin urmare atunci ar fi o lună pentru o vizită, mai scrie Travel Daily Media.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    30 octombrie, 2022 at 7:13 am

    Care ^platforma^ ? Dar Dublin, dar Regensburg….?
    Stați cu capul în calculatoare și scrieți timpii !
    De fapt voi CE ȘTIȚI SA FACEȚI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes