Prima pagină
Brașovul îmbracă straie de sărbătoare. Vom avea Brad! Cum arăta decorațiunile de Crăciun de anul acesta

Deși anul acesta, din cauza pandemiei, a fost un an cu multe restricții – care vor continua și în perioada sărbătorilor de iarnă – totuși brașovenii vor simți, cel puțin parțial, spiritul Crăciunului. Chiar dacă Municipalitatea a fost nevoită să anuleze toate evenimentele din perioada sărbătorilor, iluminatul festiv va încerca să marcheze perioada sărbătorilor de iarnă. Și pentru a reda optimismul brașovenilor pentru un an mai bun, conceptul din acest an aduce multă culoare în viața brașovenilor și celor care ne vor vizita orașul.
,,Bradul va exista, însă nu va mai fi acel moment festiv de aprindere a luminițelor, pentru a evita generarea de aglomerație. Din punctul de vedere al decorării orașului de Crăciun și de sărbători, este foarte important să menținem acest lucru, pentru că ne ajută pe toți și din punct de vedere psihologic faptul că avem măcar vizual reprezentarea acestei sărbători. Nivelul la care se va întâmpla anul acesta va fi similar cu cel al anilor trecuți, chiar dacă am reușit să obținem o reducere de aproape o jumătate de milion de lei din banii care se cheltuiau anual pe acest capitol bugetar“, a explicat primarul Coliban. Pe de altă parte, nici data aducerii bradului, nici cea a pornirii iluminatului nu va fi anunțată, tocmai pentru a evita un moment de aglomerație. „O opțiune pe care o luăm în calcul este să aprindem secvențial, în etape, pe diverse zone, luminițele de Crăciun“, a mai precizat acesta.

Conceptul de Iluminat Festiv al Brașovului pentru sărbătorile de iarnă poarta titlul ,,Iarna în culori!”
Conform reprezentantului firmei care a realizat acest concept, Flash Lighting, designul individual, cât și așezarea în spațiu a decorațiunilor, vor să transmită brașovenilor că și iarna poate fi colorată. Propunerea din acest an este înveselirea orașului prin lumini calde, reci și culori pastelate sau intense care să confere o atmosferă veselă și dinamică orașului.
Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric și în Poiană vor fi montate 346 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri. La acestea se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu țurțuri de pe străzile M. Weiss și Apollonia Hirscher, precum și brăduţii din Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Ioan, din fața Consiliului Județean, dar se încearcă amplazarea de brazi de Crăciun și în alte zone. Anul acesta, peste 350.000 de leduri vor lumina sărbătorile de iarnă în Brașov.

Târgul de Crăciun, cel mai probabil on-line
Din cauza evoluției pandemiei, șansele de fi organizate târguri de Crăciun este foarte mică, mai ales că președintele Klaus Iohannis a declarat public că este imposibilă și inoportună organizarea unor astfel de evenimente. „În urma discuțiilor pe care le-am avut cu comercianții, încercăm să vedem dacă există o soluție în zona unui târg on-line. Mulți dintre ei s-au orientat deja în această direcție și au deschis deja magazine în zona on-line, dar în măsura în care există nevoie și solicitări din partea lor, am discutat și cu personalul IT al primăriei astfel încât să găsim soluții. (…) Noi ne-am luat această misiune de a deschide comunicarea la nivel guvernamental și la nivelul altor orașe, dar am văzut cu toții declarațiile din ultimele zile, inclusiv declarația Președintelui României, și e puțin probabil să găsim o deschidere la guvern astfel încât să relaxăm zona de organizare a târgurilor de Crăciun. Mai ales în condițiile ratelor de incidență a îmbolnăvirilor, discutăm și despre cât de responsabilă ar fi organizarea unui astfel de târg“, a declarat primarul Coliban.

Eveniment
Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.
La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.
La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.
În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.
Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.
Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid
Eveniment
FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.
În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.
În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.
Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.
Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.
Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.
S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.
În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.
La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Eveniment
VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.
Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.
Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.
Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:
-
Fapt diversacum 3 zile
Elena Udrea: „Cum să dai o condamnare de 8 ani cu executare unei femei, unei mame? Nu mai avem un gram de umanitate”
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Răfuială între interlopii din Brașov. Laurențiu Pletosu, arestat pentru 30 de zile după ce l-a atacat pe Adi Stoleru într-o sală de fitness
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / În plină pandemie jandarmii braşoveni petrec cu muzică pusă din autospeciale chiar în faţa unităţii. Măştile de protecţie au lipsit iar distanţarea nu a existat
-
Administrațieacum 3 zile
Allen Coliban, acuze grave la adresa P&P SRL, firma care administrează parcările publice din Brașov: „Firma care își permite să lase astfel de notificări în geamurile mașinilor, nu are acest drept”
-
Evenimentacum 3 zile
43.000 de euro, 135.000 de lei și 3.000 de forinți au fost găsiţi la hoţii de catalizatoare în urma percheziţiilor de ieri
-
Administrațieacum 3 zile
VIDEO / Municipiul Brașov a obținut, prin legea bugetului de stat, cea mai mare alocare directă de fonduri din ultimii 10 ani, pentru investiții
-
Socialacum 3 zile
Incidența în municipiul Brașov a ajuns la 4,53 – Situația pe localități
-
Economicacum 2 zile
Coliban vrea o fabrică de autobuze electrice la Brașov