Connect with us
Publicitate

Social

Braşovul, gazdă pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română pentru Minorități

Publicat

pe

În perioada 3 – 6 mai Brașovul va fi gazda fazei naționale a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru Minorități, la care vor participa 166 de elevi din clasele V – X din 18 județe, ocupanți ai locurilor fruntașe la fazele județene ale acestei competiții.

Concursul este organizat pe două secțiuni:

  • Secțiunea A, dedicată elevilor din unitățile școlare cu predare în Limba maghiară;
  • Secțiunea B, dedicată elevilor din unitățile școlare cu predare în celelalte limbi ale minorităților naționale și diaspora.

Probele se vor desfășura în spațiul generos al Colegiului Național „Aprily Lajos” din Brașov, iar cazarea elevilor, a profesorilor însoțitori și a membrilor Comisiei centrale va fi asigurată la Hotelul „Șoimul” din Poiana Brașov. În scurtele momente de răgaz, concurenților și profesorilor însoțitori le vor fi organizate vizite la muzeele brașovene, asigurate de Consiliul Județean Brașov.

Organizarea acestei competiții la Brașov a fost posibilă printr-un efort comun depus de un număr mare de profesori, elevi și de oameni apropiați școlii, care percep la justa valoare educarea și formarea elevilor în Școala românească.

Publicitate

Resursa umană implicată în desfășurarea acestei competiții este impresionantă: 35 de cadre didactice de renume din întreaga țară vor constitui Comisia centrală, cadre didactice cu o vastă experiență în domeniu. Comisia centrală va fi prezidată de reputatul cercetător, conf. univ. dr. Habil. Elena Platon de la  Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, un nume de referință în studiul specializat al Limbii române.

Comisia Județeană de Organizare este alcătuită din peste 90 de membri, sub coordonarea inspectorului școlar general adjunct Prof. Dr. Ștefania Molnar, președinte executiv al comisiei centrale. 30 de profesori asistenți vor veghea ca această competiție să se desfășoare în cele mai sigure condiții. Un mare număr de elevi voluntari sunt de asemenea implicați în organizare. Trebuie totodată amintiți și nu în ultimul rând, sponsorii, care prin aportul lor vor face ca șederea participanților în cele patru zile de concurs se fie cât mai plăcută.

Festivitatea de deschidere va avea loc miercuri, 3.05.2023, începând cu ora 16.30, la Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universității „Transilvania” din Brașov. La ceremonie vor participa oficialități locale și din lumea academică.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 6.05.2023, cu începere de la ora 10.00, în același spațiu pus la dispoziție cu generozitate de conducerea Universității „Transilvania” din Brașov,  Aula „Sergiu Chiriacescu”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes