Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul, fruntaș la nivel naţional la creșterea prețurilor apartamentelor vechi. Cu ce preţuri se vând locuinţele

Publicat

pe

Prețurile apartamentelor de vânzare – vechi și noi – au înregistrat o creștere de 14% în luna mai 2024, comparativ cu luna mai a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia.

La capitolul contactărilor, datele arată că în luna mai a acestui an au fost cu 27% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători comparativ cu luna mai a anului trecut. În ceea ce privește durata de viață a anunțurilor cu proprietăți de vânzare de pe site, aceasta a scăzut semnificativ, cu 56% față de luna mai 2023 și cu 6% față de luna anterioară (aprilie 2024), ceea ce arată că interesul utilizatorilor este mai mare și că proprietățile se tranzacționează mai rapid. Așadar, cu cât scade durata de expunere a anunțurilor pe site, crește viteza de tranzacționare a imobilelor menționate în anunțurile imobiliare.

„Deși observăm o tendință de creștere a prețurilor pe piața imobiliară, nivelul de accesibilitate rămâne totuși ridicat, mai ales în București. Capitala se clasează pe locul trei în țară în ceea ce privește prețurile apartamentelor de vânzare, după Cluj-Napoca și Brașov, dar se bucură de veniturile cele mai ridicate ale populației din România. Diferența dintre prețurile imobiliare din București și Cluj-Napoca este semnificativă, cu aproape 900 de euro mai mult pe metrul pătrat în Cluj, în timp ce veniturile lunare în București sunt cu 11% mai mari. Aceste cifre reflectă o capacitate mai mare a locuitorilor din București de a accesa piața imobiliară, în ciuda prețurilor în creștere” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Potrivit platformei, în București, prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a fost în luna mai 2024 de 1.824 euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a fost, în mai 2024, de 1.811 euro/metru pătrat, un preț cu 18% mai ridicat față de aceeași lună a anului anterior și cu 1% mai mic față de luna aprilie 2024. În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.839 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat față de luna mai a anului trecut și cu 1% mai mic față de cel din luna aprilie a anului curent.

Publicitate

BRAȘOV: În luna mai, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi și vechi din Brașov a fost de 1.980  euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 2.067 euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat decât cel din luna mai 2023. Totuși, prețurile apartamentelor vechi au crescut accelerat, cu 20% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la o medie de 1.915 euro/metru pătrat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes