Connect with us
Publicitate

Social

Braşovul, cel mai sigur oraș din România. Două cartiere din oraş, în top 10 cele mai sigure din ţară

Publicat

pe

Publicitate

Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță, conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX, iar din top zele cele mai sigure cartiere din țară, șapte se regăsesc în Cluj-Napoca.

Orașele care au primit un scor mai redus în ceea ce privește siguranța sunt Tulcea, Ploiești și Brăila. Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro și este instrumentul care adună atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia, cât și date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Locuitorii au evaluat cât de siguri se simt în orașele și cartierele lor, acordând o notă la afirmația: „Pot spune despre cartierul în care locuiesc că este unul sigur”.

Cartierele din Capitală în care locuitorii se simt în siguranță

Potrivit indexului T.R.A.I., Bucureștiul ocupă poziția 21 (scor 75,6) în clasamentul nivelului de siguranță perceput de români. Scorurile se interpretează în felul următor: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât orașul sau cartierul respectiv este perceput a fi mai sigur.

Zonele din București care sunt percepute a fi cele mai sigure, conform locuitorilor, sunt: Văcărești (scor 89,7), Aviatorilor (89,6), Pajura (87,6), Floreasca (87,5), Arcul de Triumf (87,5) și Drumul Sării (87,5).

Publicitate

La polul opus, printre cartierele care au strâns un scor mai redus se numără Gara de Nord (scor 52,8), Ferentari (58,1), Unirii (59,4), urmate de cartierul Obor (61,2) și Colentina (62,8).

Cele mai sigure orașe din România

În prezent, Brașovul ocupă primul loc în topul orașelor considerate cele mai sigure, cu un scor total de 83 de puncte, urmat de Oradea (81,8), Cluj-Napoca (81,5) și Sibiu (80,7).

De asemenea, în topul celor 10 orașe în care românii se simt cel mai în siguranță, conform trai.storia.ro, se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

Scoruri puțin mai reduse au înregistrat orașele Tulcea (scor 68), urmat de Ploiești (68,6) și Brăila (70,6). Alte orașe cu scoruri mai reduse la nivelul siguranței sunt: Baia Mare (71,3), Slobozia (72), Deva (72,6), Călărași (73,5), Târgu Mureș (75,5), Bacău (73,9) și Satu Mare (73,9).

top cartiere și orașe sigure

Cele mai sigure cartiere din țară, conform percepțiilor locuitorilor

Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca. Astfel, cartierul Andrei Mureșanu este considerat a fi unul foarte sigur (scor 92,9) și este urmat de Orizont din Buzău (91,7) și de cartierele Grigorescu (91,3) și Europa (91,3) din Cluj-Napoca.

Alte cartiere din țară care sunt percepute a fi foarte sigure sunt Gruia (90,7) și Colonia Borhanci (90,4) din Cluj-Napoca, urmate de cartierul Scriitorilor – Brașov (90,4), Zorilor (90,3) și Bună-Ziua (90,3) din Cluj-Napoca și Valea Cetății (90,2) din Brașov.

Primele cartierele care au obținut scoruri mai scăzute în ceea ce privește percepția siguranței se regăsesc: Gara de Nord – București (scor 52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) și Hotvon din Baia Mare (54,2).

Alte cartiere cu scoruri mai reduse au fost și Bulevardul București din Ploiești (55,9), CET – Constanța (56,1), Bulevardul Transilvaniei – Buzău (56,7), Mihai Bravu din Ploiești (57,3), cartierul Palas din Constanța (57,4) și Ferentari – București (58,1).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Irofte

    18 iunie, 2024 at 3:02 pm

    🤣Cel mai sigur🤣numa ieri am avut 2 intamplari ca la trecerea de pietoni au intentionat cate un „sofer” sa ma calce, o data la semafor aveam verde si conducatoarea a calcat acceleratia la cutia ei de sardine (13 Decembrie la semaforul de la Coresi ) si, o data un conducator a fost rauvoitor, a dat de volan brusc catre trotuarul de unde incercam eu si alti cetateti sa trecem strada ( 13 Decembrie la Faget unde urmeaza sa se activeze semafoarele la giratoriu ).
    Au mai fost soferi care au tras de volan catre mine cand ma aflam pe pista de biciclete ori sa faca brusc dreapta ca asa so hotarat ei🤷 Mihai Kogalniceanu la Camera de comert si imediat dupa pe Iuliu maniu la prima statie de autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes