Connect with us
Publicitate

Turism

Brașovul, cea mai rezervată destinație din România pentru perioada sărbătorilor pascale. Cât au plătit turiștii pentru minivacanța la munte

Publicat

pe

Publicitate

Zeci de mii de români au ales marile orașe, în acest an, pentru a-și petrece vacanța de Paște. Un clasament realizat de site-ul de turism Travelmint.ro arată că cea mai rezervată destinație din România, pentru sărbătorile pascale, este Brașovul. Topul preferințelor este completat de Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paște au fost făcute în marile orașe ale României, 13,38% dintre rezervări în stațiuni balneare, iar 16,78% la munte.

Potrivit economica.net, litoralul românesc, o destinație preferată în anii trecuți pentru minivacanța de Paște, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe platforma de turism, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanță la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai.

Prețul mediu pentru o vacanță de familie în perioada Paștelui diferă în funcție de unitatea de cazare aleasă, dar și de zonă. De exemplu, prețul mediu pentru o familie (doi adulți, doi copii), pentru două nopți de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru același pachet de cazare, dar la o cabană, prețul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro, trendul rezervărilor early booking s-a menținut și de Paște. Cele mai multe rezervări de Paște au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii, o dovadă în plus a faptului că, în turism, nu mai există incertitudinea din vremea pandemiei și a războiului și că românii au acum încredere să-și planifice vacanțele din timp, pentru a beneficia de prețuri mai mici și de varietatea disponibilităților la cazare.

Publicitate

După tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paștelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39,57%). Urmează camerele de hotel (24,94% din rezervări), apartamentele (11,45% din rezervări), cabanele (6,46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unitățile mici. În medie, rezervările de Paște au fost făcute pentru două nopți de cazare.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piața rezervărilor cu card de vacanță.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes