Connect with us
Publicitate

Economic

Brașovul, campion la fonduri nerambursabile prin PNRR

Publicat

pe

Municipiul Brașov a atras până acum circa două miliarde de lei fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru diferite investiții de infrastructură, dar și pentru rețeaua sanitară.

În mai puțin de 3 ani, respectiv până la finele anului 2026, vor trebui implementate toate aceste proiecte, transmite radiomures.ro.

„Cred că Brașovul este unul dintre campionii României la atragerea de fonduri nerambursabile prin PNRR. Suntem, ca proiecte depuse și în mare parte deja am obținut finanțarea, la nivelul a circa două miliarde de lei. Cel mai mare proiect al nostru pentru care am obținut finanțare este Spitalul de Pneumologie și Infecțioase dar avem proiecte cam în toate domeniile în care au existat axe de finanțare, începând de la stații de încărcare, locuințe pentru tineri, transport, centre de aport voluntar pentru deșeuri… Cam tot ce a fost scos la finanțare, municipalitatea brașoveană a reușit să depună proiecte și să obțină fonduri.”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea

Ultimele proiecte aprobate pentru finanțare din PNRR se referă la investiții în aparatură, în valoare de circa 16 milioane de lei, pentru trei spitale din Brașov.

Publicitate

Este vorba de Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Pneumologie și Boli Infecțioase și Maternitatea.

Fondurile sunt accesate de Consiliul Județean Brașov, care administrează cele trei unități medicale, iar achiziția și lucrările trebuie finalizate până în 2 mai 2024.

Aceste investiții vor rezolva una dintre cele mai mari probleme din spitalele românești: infecțiile nosocomiale.

„Consiliul Județean a aplicat pe mai multe componente din Planul Național de Redresare și Reziliență. În domeniul Sănătății, au fost aprobate recent trei proiecte privind dotarea cu echipamente și aparatură de specialitate a trei spitale publice de interes județean. Asta înseamnă că vor exista dotări special destinate prevenirii infecțiilor intraspitalicești ceea ce înseamnă că vom rezolva această problemă importantă și stringentă.”, precizează consilierul de relații publice al CJ Brașov, Mihaela Chicomban:

Consiliul Județean Brașov mai are și alte proiecte importante câștigate cu finanțare din fonduri PNRR. De asemenea, numeroase primării brașovene au atras astfel de fonduri pentru investiții.

Printre proiectele câștigate se numără și Spitalul Municipal din Săcele care va primi peste cinci milioane de lei pentru prevenția și combaterea infecțiilor nosocomiale, termenul de implementare fiind de 14 luni.

Obiectivul general al acestui proiect constă în adaptarea infrastructurii Spitalului Municipal Săcele pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes