Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Brașovul are primele tururi pietonale audio-ghidate din România

Publicat

pe

De astăzi poți cunoaște Brașovul și istoria acestuia cu ajutorul primelor tururi pietonale audio-ghidate din România.

Publicitate

Mandala Journeys lansează, în colaborare cu Cătălin Paraschivu, primele tururi audio-ghidate din România, sub brandul Din Poartă’n Poartă.

Produsele au fost gândite să răspundă nevoilor unui public dornic de informație turistică și culturală în condiții de siguranță, chiar și în contextul pandemiei. Agenția Mandala Journeys răspunde astfel unor cerințe fundamentale referitoare la tururile pietonale și culturale.

Produsele se adresează deopotrivă turiștilor care vizitează Brașovul cât și localnicilor dornici să cunoască istoria și poveștile orașului lor.

Publicitate

Tururile Din Poartă’n Poartă prin Brașov sunt nu doar produse turistice, ci în primul rând produse culturale. În luni de documentare am selectat informația și am scris textele astfel încât turistul sau localnicul curios să aibă o imagine completă a etapelor de dezvoltare prin care a trecut orașul. Descrierile obiectivelor turistice sunt, pe alocuri, destul de lungi pentru că în procesul nostru de descoperire a fiecărui obiectiv la care lucram, am simțit să îi facem fiecăruia dreptate prin relatarea întregii pagini de istorie cu care se poate mândri, alături de poveștile urbane și legendele care condimentează istoria, uneori sterilă. 

Până la acest moment sub brandul Din Poartă’n Poartă au fost lansate două tururi pietonale: primul tratează în detaliu edificiile din Livada Poștei și de pe Strada Mureșenilor iar cel de al doilea este un tur mai amplu al orașului vechi, care pornește din Livada Poștei și se termină în Piața Unirii. Momentan acestea sunt disponibile doar în limba română. Pe viitor, Mandala Journeys plănuiește lansarea a cel puțin două noi tururi pietonale, unul ce va acoperi istoria cartierului Schei din Brașov și al doilea care va spune povestea din cele mai vechi timpuri și până în prezent a muntelui Tâmpa.

Pasionat al istoriei în general și entuziast locuitor al Brașovului, Cătălin Paraschivu este inițiatorul paginii de facebook My Name Brașov și omul care, prin pasiunea sa de o viață, ne-a pus la dispoziție toate resursele bibliografice și grafice necesare documentării și ulterior scrierii acestor tururi despre Brașov, despre oamenii și afacerile care l-au însuflețit și care i-au marcat dezvoltarea.

“Mergând prin Brașov te-ai întrebat vreodată cum s-a născut vechea cetate Kronstadt? Cine au fost cavalerii Teutoni, Apollonia Hirscher, Michael Weiss, Johannes Honterus, Diaconu Coresi, Johann Gott, Aprily Lajos, Andrei Mureșanu, Sextil Pușcariu și mulți mulți alții? Trecem de multe ori nepăsători pe lângă clădiri impozante, pe străzi înguste cu case mari și porți ferecate ce nu permit vizitatorului o privire în interiorul curților misterioase. Casele strâns lipite cu țigle roșii, adăpostite parcă la umbra muntelui Tâmpa, bisericile și clădirile de referință, cu o arhitectură din toate stilurile, zidurile vechi cu porți și bastioane medievale, te îmbie oare să descoperi trecutul acestui oraș?” Cătălin Paraschivu.

Descoperă Brașovul, poveștile care i-au marcat locuitorii și legendele care i-au clădit renumele, în cel mai complet ghid audio, îmbogățit cu hărți, descrieri text și imagini grafice. Împreună, vom descoperi la pas istoria fascinantă a unuia dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Sud-Estul Europei.

Publicitate

Vă învităm să ascultați o mostră a tururilor noastre audio-ghidate pe www.mandala-journeys.ro și dacă v-am convins, să le achiziționați și să descoperiți Brașovul alături de noi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes