Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Braşovul are peste 200 de adăposturi civile. Pe timp de pace se utilizează cu altă destinaţie. În caz de război trebuie golite în cel mult 24 ore

Publicat

pe

Publicitate

În România există peste 4.500 de adăposturi civile. În timp de pace, acestea au diverse alte utilităţi, dar, în caz de urgenţă, ele trebuie să-şi recapete rolul pentru care au fost create în cel mult 24 de ore.

În judeţul Braşov există 211 adăposturi civile, care, în caz de război, trebuie să-i apere pe cetăţeni de eventualele bombardamente şi lupte. În acest moment, adăposturile sunt folosite cu alte destinaţii, însă revenirea la scopul lor iniţial se face în foarte scurt timp, potrivit adevarul.ro.

„În judeţul Braşov avem un număr de 211 adăposturi de protecţie civilă. Precizez că, în timp de pace, adăposturile publice pot fi utilizate cu altă destinaţie, cu obligaţia de a fi eliberate, în situaţii de urgenţă, în maxim 24 de ore. Conform prevederilor legale, ele trebuie aduse la starea iniţială, în termen de 24 de ore. Deţinătorii şi utilizatorii adăposturilor sunt obligaţi să îndeplinească măsurile stabilite pentru menţinerea adăposturilor şi a instalaţiilor utilitare în stare de funcţionare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, maiorul Ciprian Sfreja.

Lista acestor adăposturi a fost făcută publică pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la fel cum se întâmplă cu adăposturile din celelalte judeţe şi din municipiul Bucureşti. La nivel naţional, România deţine peste 4.500 de asemenea adăposturi. Unele au căpătat diverse utilităţi, între care şi depozit de murături.

Publicitate

Lista adăposturilor civile o puteți consulta AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes