Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Brașovul are cele mai multe inițiative Smart City din Regiunea Centru

Publicat

pe

Un raport al Integratorului de soluții inteligente la cheie ”Vegacomp Consulting” arată că anul acesta, din cele peste 1000 de iniţiative Smart City în 144 de orașe mari, medii și mici din țară, doar 40% sunt finalizate, transmite radiomures.ro.

Publicitate

Topul orașelor mari ca număr de proiecte e condus de Cluj-Napoca, Iași și București, iar la orașele medii primele sunt Alba Iulia, Sibiu și Oradea. La nivel de țară, directorul Vegacomp, Cornel Bărbuț, remarcă regiunile Nord și Centru: „Prima regiune este Centru, urmată de Nord-Vest, Nord-Est și a patra este București – Ilfov. Pe zona Centru, Brașovul e în față, apoi orașe mici precum Făgăraș, Aiud, Odorheiu Secuiesc, Sighișoara. Cele două fețe ale unui oraș sunt fața văzută de la primărie și din perspectiva oamenilor, a atitudinilor, a pasiunilor. La început tendința a fost legată de tehnologie și din ce în ce mai mult se vorbește despre partea artistică, spirituală, apar aplicații, servicii de spiritualitate, zone cu zero tehnologie, zone fără semnal.”

Purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea,  confirmă tendința de a transforma municipiul în ceva mai mult decât un loc de dormit, lucrat și învățat: „Stăm bine la capitolele mobilitate, la servicii electronice, sisteme smart, la flota de transport în comun și iluminat public. Avem de lucrat la monitorizarea traficului și parcări. Ca majoritatea orașelor din România suntem în faza de învățare, de adaptare la a face un oraș pentru locuitori. Am început să lucrăm la partea de înfrumusețare, sunt zone unde avem picturi murale de mari dimensiuni. Avem evenimente, proiecte culturale la care brașovenii să poată să iasă pe străzi, în piețe, astfel încât Brașovul să fie al locuitorilor și nu un simplu oraș în care oamenii dorm și lucrează.”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes