Connect with us
Publicitate

Eveniment

Brașovul are 7 elevi de 10, la Evaluarea Națională. Cea mai mică medie obținută de un candidat este 1,22

Publicat

pe

Au fost afișate primele rezultate de la Evaluarea Națională, iar la Brașov 7 candidați au reușit să obțină media 10 în urma examenelor de Limba și literatura română și matematică. Acestea sunt rezultatele afișate înaintea contestațiilor, iar cei nemulțumiți de notele obținute pot să solicite recorectarea lucrărilor.

Doi dintre cei 7 elevi care au reușit să obțină media 10 provin de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov, iar ceilalți sunt de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Școala Gimnazială Nr. 8 Brașov, Școala Gimnazială Nr. 27 ‘Anatol Ghermanschi’ Brașov, Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov și Școala Gimnazială Nr. 19 Brașov.

Câteva zeci de candidați au obținut nota 10 la una dintre disciplinele la care au susținut examen, însă media generală a fost mai mică din cauza notelor mai mici primite la celelalte materii.

La polul opus, cea mai mică medie din județul Brașov la examenele din cadrul Evaluării Naționale este 1,22. Un candidat de la Liceul Tehnologic „Victor Jinga”, din Săcele, a reușit să obțină nota 1,45 la Limba și literatura română, iar la matematică a fost notat cu 1.00, adică doar punctul din oficiu.

Publicitate

Contestațiile pot fi depuse direct la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (între orele 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul 08:00 – 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele elevilor, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se astfel Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Codurile individuale au fost fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută, cea de Limba și literatura română.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată – ca urmare a soluționării contestației – poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele vor fi semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Transmiterea în format electronic a contestației se face prin intermediul poștei electronice la adresa oficială a unității școlare la care elevul a susținut probele scrise. Lista cu adresele oficiale de email și numerele de telefon ale unităților școlare gimnaziale.

Reprezentanții ISJ Brașov recomandăm părinților care transmit prin intermediul poștei electronice contestațiile, să solicite număr de înregistrare pe care unitatea școlară să îl transmisă petentului printr-un reply la mesajul prin care este transmisă cererea.

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională pot fi găsite AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes