Connect with us
Publicitate

Social

Brașovul ar putea deveni capitala Statelor Unite Române după fuziunea României cu Republica Moldova. Este propunerea făcută de liderul AUR, George Simion

Publicat

pe

Două țări, un singur popor. Asta își dorește copreședintele AUR, George Simion, unul dintre militanții unirii României cu Republica Moldova. Într-un interviu acordat pentru Euronews, deputatul spune că își dorește ca cele două state să devină unul singur, să se numească Statele Unite Române, iar capitala să fie stabilită la Brașov.

Publicitate

„Unirea dintre România și Republica Moldova este extrem de importantă pentru noi. Suntem o singură națiune desparțită de circumstanțe istorice nefericite. Împărtășim aceeași cultură istorică, iar două treimi dintre moldoveni sunt români. Germanii au reușit să se unifice cu succes în ciuda tuturor disimilarităților apărute între Est și Vest după război. Cei mai mulți oameni din lume speră într-o eventuală unificare a Coreei. Și noi trebuie să ne urmăm visul de a ne unifica națiunea. Este o dorință legitimă”, a declarat deputatul AUR, George Simion pentru Euronews, citat de money.ro.

Chiar dacă mulți dintre locuitorii Republicii Moldova vor să rămână un stat independent, parlamentarul George Simion pledează pentru fuziunea între cele două națiuni. Odată create Statele Unite Române, va exista un singur guvern, instituții comune, o capitală nouă la Brașov, un nou steag, dar și un imn național nou. Deși Iașiul se află mai aproape de Chișinău, deputatul AUR nu ia în calcul varianta stabilirii capitalei acolo.

„Ceea ce contează este să facem bine acolo unde criminali ca Hitler și Stalin au greșit. Trebuie să-i ajutăm pe oamenii noștri din Moldova să scape de un stat eșuat”, a mai declarat Simion pentru aceeași sursă.

Publicitate

 

sursa foto: Euronews

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    17 octombrie, 2021 at 9:06 pm

    Ei asta da stire !!! Pe langa stirile cu betivi prinsi la volan,iresponsabili care conduc fara carnet,drogati la volan in Rasnov mai ales si accidente de prosti,iata o stire reconfortanta si care chiar ne hraneste ego-ul de provinciali mic burghezi ! In sfarsit avem la ce visa si Brasovul va depasi fluerand alte orase de provincie care ne cam saluta de sus,cum ar fi Cluj,Timisoara si Iasi ; Intotdeauna a exista aici un nucleu de infierbantati care sint ferm si nezdruncinat convinsi ca Brasovul e buricul Romaniei,in realitate ,a fost al doilea oras al Romaniei in anii 80 pana in 1989 ,dar nu mai e demult ; a devenit un oras mediocru de pluton ,in esalonul 2 al oraselor de provincie cum ar fi Craiova,Galati,Constsnta ,pe locul 8 ca si populatie fiind primul oras cu sub 300.000 de locuitori ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes