Connect with us
Publicitate

Social

Brașovul ar putea avea o fabrică de drone care vor putea fi achiziţionate de armată, dar şi exportate

Publicat

pe

Publicitate

România va avea o fabrică pentru sistemele aeriene fără pilot. Astfel, dronele realizate în țara noastră vor putea fi cumpărate atât de armată, cât și exportate. Un astfel de sistem va putea fi folosit în misiuni de supraveghere, cercetare, identificare ţinte şi căutare-salvare, relatează Realitatea PLUS.

Linia de asamblare ar putea fi la Brașov, Craiova sau în Capitală. Astfel, România va avea pe teritoriul țării prima fabrică de drone. Ele vor putea fi cumpărate de armată sau vor putea fi date către export. Însă armata română intenționează să cumpere 7 astfel de sisteme, iar valoarea lor s-ar ridica la aproximativ 300 de milioane de euro, fără TVA. Acestea vor putea fi folosite pentru misiuni de supraveghere, cercetare sau căutare.

Până în momentul în care România va avea astfel de echipamente, americanii au trimis deja pe teritoriul țării noastre, mai exact la Câmpia Turzii, mai multe drone și fac cercetări deasupra Mării Negre.

Dintre țările apropiate nouă, Serbia a cumpărat deja drone chinezești, iar Italia intenționează să cumpere sisteme de avioane fără pilot din Turcia.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes