Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul ar putea avea coşuri de gunoi îngropate în pământ. Proiectul începe din centrul oraşului

Publicat

pe

Brașovul ar putea avea coșuri de gunoi stradale subterane. Este un proiect pilot pe care municipalitatea se gândește să-l implementeze și care va avea inclusiv posibilitate de colectare a reciclabilelor.

Publicitate

Prima zonă vizată este centrul istoric al orașului, mai exact, Piațeta Sfântul Ioan, potrivit radiobrasovfm.ro.

„Am obținut deja certificat de urbanism. Trebuie să vedem și ce înseamnă partea de investiție pentru amenajarea spațiului necesar amplasării acestui sistem de containere în subteran – dacă există multe rețele, dacă este nevoie de multe avize. După ce vom alege locația cea mai bună, vom demara și achiziția pentru un astfel de sistem și, în funcție de rezultatele pe care le vom obține în urma proiectului pilot, vom lua o decizie cu privire la extinderea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor prin pubele îngropate, la nivelul orașului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Coșurile vor avea doar o fantă prin care vor putea fi aruncte deșeurile, pe fracții reciclabile, iar în subteran vor fi recipiente de capacitate mai mare.

Publicitate

În prezent, în tot orașul sunt coșuri de gunoi stradale, pe categorii de deșeuri reciclabile, însă acestea nu sunt folosite tot timpul în mod corespunzător.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes