Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovul, aproape de pragul de trecere în online a școlilor. Pentru a evita acest lucru DSP-ul crește numărul de paturi

Publicat

pe

Publicitate

Județul Brașov ar urma să aibă în plus paturi Covid în spitale. DSP a dat deja avize în acest sens și urmează și alte avizări, anunță Radio România Brașov FM.

În prezent, județul are 511 paturi Covid în spitale, iar miercuri erau ocupate 380, adică peste 74%. La 75% grad de ocupare, potrivit ordinului comun al ministerului Educației și cel al Sănătății, toate unitățile școlare dintr-un județ trec în online, fie ele școli, licee sau grădinițe.

Reprezentanții DSP Brașov au anunțat, însă, că numărul de 511 va fi suplimentat.

„Noi acum lucrăm să avizăm mărirea numărului de paturi. Am luat această decizie văzând incidența atât de mare. E adevărat, în această perioadă, chiar dacă avem incidența mare, numărul de internări, este mai mic în comparație cu valul 4, dar totuși, am luat această măsură și mărim numărul de paturi, inclusiv la Spitalul de Copii, cât se poate permite pentru că Spitalul de Copii, este un spital regional, un spital de urgență, care deservește toată patologia pediatrică. Avem paturi pentru copii cu Covid la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Săcele și Centrul Maria”, a declarat dr. Claudia Bularca, director DSP Brașov.
Paturi pentru Covid și cele pentru adulți vor mai fi suplimentate și la Spitalul Militar „Regina Maria”, la Spitalul Județean, dacă vor exista cereri și la Spitalul CF. Dacă se va impune, Spitalul Zărnești va fi transformat în spital Covid.

Publicitate

Gradul de ocupare a paturilor urmează a fi anunțat, astăzi, de Ministerul Sănătății. DSP Brașov nu are, în acest moment, datele privind ocuparea paturilor, la această oră.

Sursa: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes