Connect with us
Publicitate

Turism

Braşovul a intrat în topul celor mai populare 8 destinaţii de călătorie propuse de celebrul site Booking.com. Pe lângă oraşul nostru mai sunt: Atlanta din SUA, Santo Domingo din Republica Dominicană sau Montpellier din Franța

Publicat

pe

Brașovul a fost inclus de faimosul site de călătorii Booking.com într-o listă scurtă a destinațiilor în tendințe în 2022, alături de Atlanta, Santo Domingo sau Montpellier.

Publicitate

”Zilele în care doar visam la călătorii în diferite colțuri ale lumii sunt pe sfârșite, iar previziunile pentru 2022 sunt optimiste”, spun cei de la booking.com.

Sondajul anual Booking.com arată că aproape două treimi (63%) dintre călători și-au propus să recupereze zilele de vacanță pierdute în pandemie.

În plus, aproape jumătate dintre ei (47%) spun că ar vrea să ajungă în locuri deosebite, dar mai puțin cunoscute, în 2022.

Publicitate

De la orașe la stațiuni montane și până la escapade la malul mării și destinații bogate în cultură și istorie, Booking.com a ales câte o variantă pentru toate gusturile.

Printre ele se numără și orașul Brașov cu împrejurimile sale.

”Înecat într-o atmosferă medievală, orașul de secol al XIII-lea așezat în inima Transilvaniei a servit drept sursă de inspirație pentru cele mai cunoscute povești cu vampiri și te va duce într-o călătorie înapoi în timp. Străjuit de Carpații Meridionali, orașul respiră arhitectură gotică plină de romantism.

Printre principalele atracții din zonă se numără Castelul Bran, care a ispirat povestea lui Dracula scrisă de Bram Stoker, dar și sanctuarul de urși de la Zărnești, în care animalele pot fi observate în habitatul lor natural.

Fie că alegi să colinzi munții dimprejur, să te urci cu gondola pe Tâmpa de unde să admiri orașul de la înălțime sau, pur și simplu, să te bucuri de cafenelele pline de farmec care înconjară Piața Sfatului, Brașovul este o adevărată nestemată ascunsă a Europei”, scriu cei de la Booking.com.

Publicitate

Ei recomandă și un loc de cazare aflat într-o clădire din secolul XIX care are ca priveliște centrul vechi al orașului, Uptown Studio Brasov, de pe strada Castelului.

Celelalte destinaţii recomandate de booking sunt: Atlanta, SUA; Gramado, Brazilia; Taichung, Taiwan; Santo Domingo, Republica Dominicană; Llandudno, UK; Montpellier, Franța şi Melaka, Malaezia

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes