Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovul a început să aibă probleme cu gunoaiele. Allen Coliban: „Cum puteți ajuta? Implicându-vă, sesizând neregulile, luând atitudine”

Publicat

pe

Cu fiecare zi care trece, ghenele de gunoi ale Braşovului sunt din ce în ce mai pline me mizerie, gunoiul nu este colectat de firmele de salubritate, iar tot mai mulţi braşoveni sesizează cest lucru. Inclusiv primarul Braşovului, Allen Coliban, a fost informat despre situaţia ghienelor de gunoi. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, edilul nu s-a ferit să arate tuturor celor care îl urmăresc cum rată ghenele de gunoi, asta după ce a primit fotografii cu acestea pline de mizerie, cu deşeurile aruncate înafara tomberoanelor şi chiar în afara locurilor amenajate pentru aşa ceva. Primarul cere tuturor braşovenilor să fie responsabili şi să sesizeze autorităţile de fiecare dată când văd astfel de probleme.

Capitala verde a României. Cel mai curat oraș. Vom face asta împreună, am nevoie de ajutorul vostru!

Primesc multe mesaje în ultima vreme cu privire la degradarea curățeniei din oraș, mesaje ce semnalează nepăsarea salubriștilor și suspiciuni de sabotaj.

Am avut discuții cu reprezentanți ai acestora și cu aparatul din subordine. Poliția Locală este și ea o verigă importantă în soluționarea problemei, prin controale și prin amenzi. Sunt hotărât să rezolvăm aceste probleme, iată cum:

Publicitate

– monitorizare atentă a felului în care obligațiile contractuale sunt îndeplinite de către salubriști (ridicarea deșeurilor, curățenia în jurul platformelor de colectare), inclusiv cu măsuri coercitive

– colaborare cu asociațiile de proprietari și responsabilizarea acestora

– fonduri în bugetul pentru anul viitor pentru instalarea a cel puțin 30 de ecoinsule pentru colectare selectivă. Vom dubla acest demers de o campanie extinsă pentru educare și informare.

Cum puteți ajuta? Implicându-vă, sesizând neregulile, luând atitudine. Primele două fotografii le-am primit astăzi, duminică, împreună cu un mesaj – „aseară au venit și au trecut pe lângă”. În câteva ore, gunoiul a fost ridicat.”, s scris primarul Allen Coliban pe pagina personală de Facebook

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes