Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Brașovenii sunt invitați la Jocul Strămoșesc al junilor din Șchei, de Rusalii

Publicat

pe

Brașovenii iubitori ai tradițiilor românești autentice sunt așteptați duminică, 20 iunie, ziua de Rusalii, la Jocul Strămoșesc din Pajiștea Mare – Șcheii Brașovului, eveniment organizat de Societatea Junilor Bătrâni la Troița din Variște, începând cu ora 14.00, anunță Radio România Brașov FM (99,3 FM).

Publicitate

„De Rusalii, tinerii din zona Variște scot fetele la joc. Evenimentul începe de dimineață, când tinerii coboară în Piața Unirii, iar apoi se întorc, îmbrăcați în frumoasele straie ale junilor, la Troița din Variște, unde dansează jocurile specifice din Șcheii Brașovului”, a pecizat unul dintre junii tineri ai Brașovului, Costel Chicuș.

Potrivit tradiției, se va dansa Hora Junilor, Brâul, Breaza, Ardeleana, Sârba şi Brașoveanca – cele șase jocuri pe care junii și tinerii le dansau odată în public pentru a demonstra că se pot integra în comunitatea adulților.

„Îi invităm alături de noi pe toți cei care apreciază tradițiile. Este foarte interesant pentru toată lumea să vadă costumul specific zonei Șchei pe care junițele noastre tinere îl îmbracă la acest eveniment”, a adăugat Costel Chicuș.

Publicitate

În cazul în care condițiile meteo nu vor pemite desfășurarea evenimentului, acesta se va anula, iar junii se vor pregăti pentru următorul din 27 iunie, organizat de Societatea Junilor Curcani.

foto: RRBv

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes