Connect with us
Publicitate

Administrație

Braşovenii sunt aşteptaţi în faţa primăriei pentru a-şi arăta solidaritatea față de Ucraina

Publicat

pe

Publicitate

Sâmbătă, 12 martie, în fața primăriilor din mai multe orașe europene, va avea loc un moment comun de solidaritate pentru Ucraina. Acest eveniment este organizat la inițiativa domnului Dario Nardella, președintele Eurocities și primar al Florenței, care a invitat toți primarii și cetățenii orașelor europene să se alăture acestui demers.

Adresându-se membrilor Eurocities, Nardella a spus: „Sunt sigur că vă veți alătura mie pentru a condamna invazia rusă asupra Ucrainei, inclusiv acțiunile de război împotriva orașelor membre Eurocities, Harkov, Kiev, Liov și Odesa. Acum, mai mult ca oricând, sperăm că eforturile diplomatice vor putea pune capăt acestor atacuri și pot ușura suferința deja evidentă a tuturor oamenilor din Ucraina”. Totodată el i-a invitat pe toți participanții să sprijine eforturile Ucrainei pentru libertate și democrație fotografiind aceste momente de susținere, pe care apoi să le distribuie pe rețelele de socializare, pentru a ajunge inclusiv la cetățenii Ucrainei, utilizând hashtagul #CitiesWithUkraine.

Deja, orașele Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, precum și Roma s-au alăturat pentru a susține acest apel.

Și Brașovul va fi parte a acestui eveniment, primarul Allen Coliban îi invită pe brașoveni ca sâmbătă, de la ora 17.00, să se strângă în fața primăriei, pentru a transmite un mesaj de solidaritate tuturor cetățenilor Ucrainei, atât pentru cei care au rămas să lupte pentru libertate, cât și celor aproape 2 milioane de ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza războiului.

Publicitate

„Brașovenii, românii în general, și-au arătat în aceste zile sprijinul necondiționat pentru toți cei din Ucraina, fie că vorbim de cei care luptă, în continuare, cu invadatorii ruși, fie că sunt cei care, din cauza războiului au fost nevoiți să își părăsească casele. Este un moment în care am demonstrat că indiferent de situație, știm să rămânem oameni și să îi ajutăm pe cei de lângă noi. Tocmai de aceea vă aștept sâmbătă, de la ora 17.00, în fața primăriei, să le transmitem ucrainenilor că nu sunt singuri, că noi, brașovenii, asemenea locuitorilor din toate orașele europene, susținem lupta lor pentru libertate, pentru democrație, pentru un stat independent. Acest război nu este al unui stat împotriva altuia, ci este un război pe care Rusia îl poartă împotriva valorilor și principiilor europene, pe care semenii noștri din Ucraina le apără cu sacrificiul suprem, de aceea trebuie să simtă că noi toți suntem de partea lor”, a precizat primarul Allen Coliban.

Pentru ca mesajul să fie și mai puternic, pe lângă iluminarea clădirii primăriei și a literelor de pe Tâmpa, brașovenii sunt așteptați să aducă cu ei accesorii în culorile albastru – galben sau să vină îmbrăcați în aceste culori.

În țara noastră, acest eveniment este susținut de Asociația Municipiilor din România. Toate orașele sunt invitate să se alăture acestui moment comun de solidaritate pentru Ucraina, indiferent dacă sunt sau nu membre Eurocities.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes